"Σα να είναι άδειο"!

Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο στον αγώνα της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα (21.45-ΕΤ1), αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παίξουν σα να μη βρίσκεται κανείς στις εξέδρες! Καθότι η ανυπομονησία βλάπτει. Σήμερα κρίνεται η συμμετοχή του Γκιστ.

Ο τρίτος αγώνας της σειράς των πλέι οφ του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα είναι όσο κρίσιμος ήταν και οι δύο προηγούμενοι. Για καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι το τελευταίο χαρτί, ο νικητής ωστόσο θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς το Λονδίνο. Ειδικά αν αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, καθότι και το τέταρτο παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά τα ξέρει καλά ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος πάντως αντιμετώπισε με επιφυλακτικότητα το ότι το ΟΑΚΑ θα έχει το βράδυ της Τρίτης τις κερκίδες του κατάμεστες! Όχι γιατί αμφισβητεί την ώθηση που μπορεί να δώσει ο κόσμος στους παίκτες. Αλλά επειδή ανησυχεί μήπως η ώθηση αυτή είναι υπερβολική και φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

"Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Στον γήπεδο μας θα είμαστε με τον κόσμο μας. Θέλει προσοχή, καλή διαχείριση. Να το χρησιμοποιήσουμε αυτό στην άμυνα μας και στην επίθεση να παίζουμε σαν να μην υπάρχει κανείς στο γήπεδο. Μας παρέσυρε αυτό στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να ξεφύγεις από την μεγάλη ανυπομονησία", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Το ζήσαμε και με τη Ρεάλ και σε άλλα παιχνίδια εδώ μέσα. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα της Ευρώπης που να μαζεύει 20.000 κόσμο. Μας είχε παρασύρει ο κόσμος και γι' αυτό πήρα τάιμ άουτ στο ένα λεπτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ό,τι μαθαίνει κανείς το κάνει σε πρώτη φάση σε 5 λεπτά, σε 8 λεπτά, μετά σε 10 λεπτά. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή σαν να έχουμε μπροστά μας ένα δεκάλεπτο, μετά το δεύτερο, μετά το τρίτο, μετά το τέταρτο. Δεν έχουν εμπειρία τα παιδιά. Το πληρώνουμε αυτό. Κάνουμε λάθη μυαλού, αλλά σου βγαίνει πρώτα η συνήθεια. Θεωρώ ότι θα είμαστε βελτιωμένοι την Τρίτη"

Σήμερα κρίνεται του Γκιστ

Ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ είναι μεγάλος "πονοκέφαλος" για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Και εξήγησε ο ίδιος γιατί: "'Εχει κάποιες αμυντικές δυνατότητες που δύσκολα τις βρίσκεις σε όλη την Ευρώπη. Ήταν σημαντική η σειρά για να δημιουργήσουμε κάποιες εκπλήξεις με τον παίκτη αυτόν. Είχε μεγάλη δραστηριότητα, βοήθησε πολύ στο αμυντικό κομμάτι, να ξεκλειδώσουν πράγματα. Τώρα είναι τραυματίας. Θα βάλει αύριο το πρωί ένταση και θα αποφασιστεί από το ιατρικό επιτελείο. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να είναι κοντά μας. Θα είναι μεγάλο πρόβλημα στην τακτική μας αν δεν παίξει. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς".

Σε ό,τι αφορά την Μπαρτσελόνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν παρασύρθηκε από την πρόσφατη ήττα της για το πρωτάθλημα από την Γκραν Κανάρια. Ξέρει ότι θα είναι έτοιμη: "Όλοι θεωρούσαν ότι η σειρά θα ήταν εύκολη. Η Μπαρτσελόνα είχε δείξει ότι θα ήταν καλύτερη. Παραμένει όμως μεγάλη ομάδα και μπορεί να αντιδράσει. Στο παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια ήταν μία ταχύτητα πίσω στο δ΄δεκάλεπτο. Ουσιαστικά πήγε πιο χαλαρά. Είναι λίγο πίσω, μέχρι να έρθει η αποκατάσταση. Όταν έρχεται το παιχνίδι της Ευρωλίγκας, πάντα είναι έτοιμοι. Και το ψυχολογικό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα τους. Είναι η εποχή που τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στο φάιναλ φορ. Αυτός είναι ο πρωταρχικός τους στόχος και γι' αυτό δουλεύουν".

Οσο για το αν έχει κάποιον άλλον άσο φυλαγμένο στο μανίκι του για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Πεδουλάκης τόνισε πως "δεν είναι προσωπική μάχη των προπονητών. Μότο μας είναι η ομάδα. Οι παίκτες παίζουν, αυτοί προσπαθούν. Τώρα πια δεν υπάρχει έκπληξη. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε 7-8 παίκτες υγιείς. Γιατί οι τραυματισμοί μας έχουν στοιχίσει πολύ. Όπως και στην αρχή το Top 16. Τα παιδιά πιστεύω θα είναι έτοιμα. Πάντως, θεωρώ ότι θα υπάρχει κούραση. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει να διαχειριστούμε πιο έξυπνα αυτούς τους παίκτες για να είναι έτοιμοι στο δ' δεκάλεπτο και να μας βοηθήσουν".

Πρόσκληση Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλεί τον κόσμο της ομάδας να είναι κόσμιοι στη συμπεριφορά τους και τη διοίκηση της Ευρωλίγκας να έρθει και να δει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ! Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Την Τρίτη και την Πέμπτη, φιλοξενούμε στο ΟΑΚΑ μια κορυφαία ομάδα, την Μπαρτσελόνα, στοχεύοντας στην κατάκτηση της νίκης στα δύο παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, έχοντας αποδείξει στην Ισπανία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι ώστε να διεξαχθεί μία αναμέτρηση – διαφήμιση για τη Διοργάνωση, σε μια πανηγυρική και κόσμια ατμόσφαιρα, με σεβασμό κι εμπιστοσύνη στους αθλητές και παράγοντες του αγώνα, αντάξια της ιστορίας και φήμης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας.

Όλοι όσοι βρεθούμε στο γήπεδο θα έχουμε ένα και μόνο στόχο: Μαζί σαν μια γροθιά να στηρίξουμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας με την παρουσία και τη φωνή μας και να τον προστατεύσουμε απόλυτα, αποφεύγοντας την παραμικρή ακρότητα που θα θέσει σε κίνδυνο την πορεία της ομάδας μας, ακόμη κι αν υπάρξουν τυχόν προκλήσεις. Ούτε ένα αντικείμενο, ούτε ένα λέιζερ. Θα είναι κρίμα να βάλουμε μόνοι μας φρένο στη φετινή σπουδαία προσπάθεια αθλητών, προπονητών, φιλάθλων και διοίκησης της ομάδας.

Τέλος, θα είναι τιμή και μεγάλη μας χαρά να υποδεχθούμε στη φιλόξενη έδρα μας τη Διοίκηση της Ευρωλίγκας, εάν επιλέξει να ταξιδέψει στην Αθήνα για τις επερχόμενες αναμετρήσεις".