Αμφιβολίες για τον αρχηγό!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στο πόδι του και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν εμφανίστηκε και τόσο σίγουρος για το αν και πόσο θα παίξει ο αρχηγός στον αγώνα της Πέμπτης με την Μπάμπεργκ (21.45-Novasports 3), όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να "κλειδώσει" την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Γερμανία, μάλλον θόλωσε παρά ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τη συμμετοχή του Διαμαντίδης, ο οποίος μετά τον αγώνα στη Μαδρίτη πονά στο πόδι και δεν έπαιξε ούτε στο παιχνίδι της Κυριακής με το Περιστέρι. "Θα δούμε τι θα γίνει με τον Δημήτρη, που έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στο πόδι του. Θα δούμε πως θα πάει η προπόνηση σήμερα και αύριο και θα ξέρουμε την κατάστασή του", είπε ο Πεδουλάκης, τονίζοντας παράλληλα το αυτονόητο: πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει την Μπάμπεργκ για να προκριθεί στα πλέι οφ και παρά τις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας, έχει την ποιότητα για να τα καταφέρει:

"Ξέρουμε πολύ καλά την πορεία της Μπάμπεργκ στο Top-16. Άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές στην πορεία αυτών των αγώνων πως στον όμιλό μας όλες οι ομάδες πάρα πολύ δυνατές. Η Μπάμπεργκ έχει χάσει οκτώ παιχνίδια στο τελευταία λεπτά και τα άλλα κάτω από 3 πόντους. Περιμένουμε να δούμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Θα παίζει χωρίς άγχος, χωρίς στρες και αυτό είναι πλεονέκτημα γι' αυτούς. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε την νίκη για να πάρουμε την πρόκριση στους «8» που είναι ο στόχος μας. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε".

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει από τη Γερμανία με την πολυπόθητη νίκη; "Η Μπάμπεργκ είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι των ψηλών. Κλειδί για την νίκη θα είναι τα ριμπάουντ. Έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Άλλωστε το έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη πως στην Ευρωλίγκα ένα δίλεπτο είναι ικανό να σε… καταστρέψει".