Χαλάει του Φώτση

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν πήγε στο Μιλάνο, όπως ακουγόταν από το πρωί της Τετάρτης, και ο Αντώνης Φώτσης πολύ δύσκολα θα έρθει τώρα στον Παναθηναϊκό. Όχι τουλάχιστον όσο ο σινιόρ Αρμάνι ζητά την... Άρτα και τα Γιάννινα!

Η αλήθεια είναι πως ο Αντώνης Φώτσης βρέθηκε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας. Την προηγουμένη είχε ζητήσει ο ίδιος από τη διοίκηση του Μιλάνου να τον αποδεσμεύσουν, διότι είχε κουραστεί να ακούει πως η ομάδα δεν τον θέλει ή δεν τον εμπιστεύεται πια και πως σκέφτεται να τον αντικαταστήσει.

Εκεί κάπου εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, άλλωστε ο διεθνής φόργουορντ ήταν από το περασμένο καλοκαίρι διακαής πόθος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που προσπάθησε άλλες δύο φορές να τον φέρει πίσω χωρίς επιτυχία. Αυτή τη φορά οι πιθανότητες ήταν πολύ περισσότερες, διότι και ο ίδιος ο παίκτης ήθελε πια διακαώς να φύγει.

Οι "πράσινοι" προσέγγισαν άμεσα τον Φώτση και χωρίς να χρειαστούν πολλές κουβέντες συμφώνησαν για τα επόμενα δύο χρόνια, έναντι συνολικής αμοιβής περίπου 2 εκ. Ευρώ. Ο ίδιος ο Φώτσης ανέλαβε να ξεμπερδέψει με το Μιλάνο, αφού ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να εμπλακεί ούτε φυσικά να πληρώσει χρήματα στην ιταλική ομάδα. Έκαναν όμως ένα λάθος οι "πράσινοι". Άφησαν να διαρρεύσει και ως εκ τούτου να δημοσιοποιηθεί η επαφή και η συμφωνία τους με τον παίκτη.

Κάτι που στο Μιλάνο δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο. Ενώ λοιπόν ως το βράδυ της Δευτέρας έδειχναν διατεθειμένοι να λύσουν τη συνεργασία τους με τον διεθνή φόργουορντ συμφωνώντας και στην αποζημίωση που θα έπρεπε να πάρει για το υπόλοιπο του συμβολαίου του (το συνολικό ποσό είναι 400.000 ως το τέλος της σεζόν), την Τρίτη το πρωί έκαναν στροφή 180 μοιρών.

Ο πρόεδρος Σίλβιο Πρόλι δήλωσε ευθέως ότι ο Φώτσης δεν πωλείται, ενώ σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Ιταλία το Μιλάνο ζήτησε από τον Παναθηναϊκό ένα μπάι άουτ 300.000 Ευρώ προκειμένου να αποδεσμεύσει τον Φώτση! Χρήματα ασφαλώς που ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να δώσει.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό το μπάι άουτ που χαλάει την επιστροφή του Φώτση στον Παναθηναϊκό. Στο Μιλάνο εμφανίζονται διστακτικοί να προχωρήσουν τώρα σε αλλαγή στο ρόστερ τους, διότι δικαιούνται να κάνουν μόνο μία ακόμα και θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν αργότερα, πριν από τα πλέι οφ, φοβούμενοι μήπως στην πορεία προκύψουν τραυματισμοί και ανάγκες που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Έπειτα και ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν χρειάζεται οπωσδήποτε ψηλό ή θα ήταν καλύτερα να πάρει περιφερειακό.

Κατόπιν όλων τούτων στην Ιταλία θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο Φώτσης θα παραμείνει στο Μιλάνο. Κι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι ο ίδιος ο Φώτσης. Αν επιμείνει φορτικά στην αποχώρησή του, τότε δεν αποκλείεται ο Αρμάνι και οι συνεργάτες του να υποκύψουν. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να εμπλακεί σε συζητήσεις με την ιταλική ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ταξίδεψε στην Ιταλία. Έτσι κι αλλιώς οι "πράσινοι" μπορούν να κλείσουν από τώρα για το καλοκαίρι τον παίκτη, που σε κάθε περίπτωση έχει εκτιμήσει το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να τον εντάξει ξανά στο δυναμικό του και απ' ό,τι φαίνεται η επιστροφή του σε αυτόν είναι η πρώτη επιλογή του.