Επικίνδυνο λόγω... ντέρμπι

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ειλικρινής. "Ο αγώνας με την Μπάμπεργκ είναι επικίνδυνος, γιατί αμέσως μετά ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό", είπε λίγο πριν από την αναμέτρηση της Παρασκευής με τους Γερμανούς (22.00-ΕΤ1) δίχως να ξέρει αν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Παρ' όλο βέβαια που προηγείται του ντέρμπι, ο αγώνας με την Μπάμπεργκ είναι κομβικός για την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι από αυτούς που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει. Κι ο αντίπαλος δεν είναι από αυτούς που τους υποτιμάς χωρίς να το πληρώσεις:

"Η Μπάμπεργκ έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια της ως τώρα, πλην αυτού με την Άλμπα, και αξίζει του σεβασμού μας. Στηρίζεται στο καλό πάσινγκ γκέιμ, διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ, που χρειάζονται προσοχή. Πιέζουν σε όλο το γήπεδο, στο πικ εν ρολ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Βάζουν δύναμη, οπως κάνουν σε όλα τα αθλήματα οι Γερμανοί. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι. Διότι η Μπάμπεργκ και στη Μάλαγα κέρδιζε και από την ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε στο τελευταίο ένα με ενάμισι λεπτό με ένα "σκοτωμένο" τρίποντο. Μέχρι το 30' ήταν μπροστά στο σκορ, μετά μένει από δυνάμεις. Είναι δομημένη ομάδα, προσπαθεί και στην άμυνα. Οι άλλες τη νίκησαν λόγω ποιότητας στο βάθος με ροτέισον".

Το βάθος θα είναι ένα ζήτημα για τον Παναθηναϊκό, αν δεν μπορέσει να παίξει ο Σχορτσανίτης. "Θα δούμε. Έχει τις αμυγδαλές του, ανέβασε πυρετό. Τις δύο τελευταίες μέρες δεν προπονήθηκε κι έχει ανάγκη τις προπονήσεις, γιατί έχει λείψει καιρό. Από την άλλη μπήκε ο Μπανκς. Το τελευταίο διάστημα σχεδόν καμία προπόνηση δεν είχε μεγάλη ένταση, οπότε πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση".

Η κούραση είναι ένα πρόβλημα κι αυτό δεν το αρνείται ο Πεδουλάκης: "Λόγω του καινούριου συστήματος της Ευρωλίγκας και στα εθνικά αποτελέσματα βλέπουμε αποτελέσματα που δε θα τα βλέπαμε αλλιώς. Είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης, κάτι που κόστισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Μάλαγα, αφού μπήκαν τα μεγάλα σουτ και δεν είχε ενέργεια. Στην Ευρωλίγκα 3-4 λεπτά είναι ικανά να σε καταστρέψουν. Εμείς είχαμε πρόβλημα με Ρεάλ Μαδρίτης και για 6 λεπτά δεν ανταποκριθήκαμε, δεν είχαμε ενέργεια και το πληρώσαμε. Χρειάζεται πολύ ποιότικο βάθος γα να αντεπεξέλθεις και τους τραυματισμούς, δηλαδή παιδιά με εμπειρία και ποιότητα. Υπάρχουν ομάδες που το έχουν, για εμάς δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Οι τραυματισμοί είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Υπάρχουν παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής γιατί καταπονηθήκαν. Όταν κάποιος λείπει, καταπονείται άλλος στη θέση του. Προσπαθούμε στην Α1 να μειώσουμε το χρόνο, αλλά δεν είναι εύκολο, γιατί είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια".