"Στηριζόμαστε στο Μήτσο"

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ (21.00-Novasports 3) πλήρης μετά από πολύ καιρό, ωστόσο είναι η επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη αυτή που χαροποιεί περισσότερο απ' όλα τον Αργύρη Πεδουλάκη. "Στηρίζουμε πολλά πάνω του", παραδέχθηκε και τόνισε πως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την κανονική περίοδο.

Ο αγώνας με τη Ρεάλ είναι κομβικός για τον Παναθηναϊκό, καθώς με νίκη όχι μόνο θα διατηρήσει αλώβητη την έδρα του στο Top 16, αλλά θα αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ, αφού λογικά δεν θα είναι πολλές οι υπόλοιπες ομάδες που θα κάνουν αυτή τη νίκη στην έδρα τους. Υπό αυτή την έννοια είναι πολύ σημαντικό που σε αυτό το παιχνίδι επιστρέφει μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το γιατί είναι αυτονόητο, αλλά το εξήγησε και ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης: "Έχουμε πάλι μαζί μας τον Δημήτρη και πρέπει να τον εντάξουμε ξανά, διότι έμεινε κάμποσο καιρό έξω και χρειάζεται το χρόνο του. Όμως στηρίζουμε πολλά στην ποιότητά του".

Απ' ό,τι φαίνεται και ο Γιόνας Μασιούλις, που είχε τις τελευταίες μέρες ενοχλήσεις στη μέση του, θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Παναθηναϊκός λογικά θα αγωνιστεί πλήρης και ο Πεδουλάκης είναι ευτυχής γι' αυτό: "Είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, ενώ τα παιδιά έχουν καταπονηθεί, διότι στην Ευρωλίγκα δεν υπήρξε διακοπή. Έχουμε ποιότητα, διαθέτουμε ομαδικό πνεύμα και δουλεύουμε καθημερινά για να υλοποιήσουμε το πλάνο μας".

Ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με τη Ρεάλ και στην κανονική περίοδο. Είχε χάσει στη Μαδρίτη, είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν δίνει πολλή σημασία σε αυτά τα παιχνίδια: "Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με εκείνους τους αγώνες. Γνωριζόμαστε πάντως καλά με τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα που έχει δομηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και ξέρουμε ότι στηρίζει πολλά στην ταχύτητα και τον αιφνιδιασμό. Έχει πολύ καλές συνεργασίες μακριά από τη μπάλα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε".