• Α1
  • Posted

Τρί-καλη...

loukas 1

Με τον Μαυροκεφαλίδη να δίνει σπουδαίο επιθετικό ρεσιτάλ στο πρώτο μέρος και τον Ουόρεν να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του εν Ελλάδι τώρα που είναι να φύγει, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα (82-65).

Σε ραψωδία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής σέντερ ήταν ασταμάτητος πέτυχε 24 πόντους στο πρώτο μέρος (χωρις να χάσει σουτ!) και ήταν ο λόγος για τον οποίον η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν η μοναδική επιθετική λύση για τον Ντράγκαν Σάκοτα (καθώς μάλιστα έλειπε και ο γιος του, Ντούσαν, που είχε διακομιστεί νωρίτερα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, αλλά και ο Ανοσίκε), σκοράροντας τους 14 από τους 18 πόντους, που είχε πετύχει η Ένωση στο 18'. Κι όταν βγήκε για να πάρει ανάσες, η ΑΕΚ δεν σκόραρε ξανά μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου!

Τα Τρίκαλα πάντως κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικά, πετυχαίνοντας στην πρώτη περίοδο να χτυπήσουν μέσα στο καλάθι (όπου ο Μαυροκεφαλίδης δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός), αλλά και με ορισμένα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Στο 18' το σκορ ήταν 18-14, ενώ μόλις βγήκε ο Λουκάς, τα Τρίκαλα έτρεξαν ένα σερί 9-0, με το οποίο προηγήθηκαν στο 10' με 23-20.

Στη δεύτερη περίοδο ο Σάκοτα έβαλε μια πεντάδα με Παπαντωνίου, Κατσίβελη (ως σούτινγκ γκαρντ) και Σαρικόπουλο, Μαυροκεφαλίδη στους ψηλούς, που αποδείχθηκε αποτελεσματική στην άμυνα. Η ΑΕΚ κατάφερε να μη δεχθεί εντός πεδιάς καλάθι για 6 λεπτά, στο διάστημα αυτό έτρεξε σερί 14-1 και προηγήθηκε 34-24 στο 16' δείχνοντας διαθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Χέρστον "ξύπνησε" και με συνεχόμενους πόντους βοήθησε την ΑΕΚ να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 44-34.

Στην τρίτη περίοδο ο Κώστας Φλεβαράκης γύρισε την άμυνα των Τρικάλων σε ζώνη για να σταματήσει τον Μαυροκεφαλίδη και τα κατάφερε, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Ουόρεν. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, που βρίσκεται υπ' ατμόν, ήταν πολύ καλός κατευθύνοντας άριστα το παιχνίδι απέναντι στη ζώνη (απόδειξη οι ουκ ολίγες ασίστ που μοίρασε), αλλά σκοράροντας κιόλας έξω από τη γραμμή του τριπόντου όποτε χρειαζόταν. Έτσι η ΑΕΚ προηγήθηκε με 59-42 στο 27', καθώς τα Τρίκαλα δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν αποτελεσματικά μέσα στη ρακέτα, παρότι προσπάθησαν να μετατοπίσουν εκεί το επιθετικό παιχνιδι τους. Ο Κόνγκερ ήταν καλός, αλλά μόνος.

Το δεκάλεπτο έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται με 66-50 και τον Χέρστον, αλλά και τον Καλαμπόκη, που ήρθε από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο, να δίνουν πολύτιμες επιθετικές λύσεις με το μακρινό σουτ τους.

Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι. Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ επιβλήθηκε πλήρως, καθώς ο Ουόρεν μοίραζε ασίστ με τη... σέσουλα (14 συνολικά!) και οι Χέρστον, Καλαμπόκης συνέχιζαν να εκτελούν και ο Σαρικόπουλος κέρδιζε μάχες μέσα στη ρακέτα. Στο 33' το σκορ το σκορ ήταν 76-55, μετά χαλάρωσε λίγο η Ένωση, αλλά τελικά νίκησε εύκολα με 82-65.