• Α1
  • Posted

"Μακάρι να έπαιζα"

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι το μυαλό του δεν ταξιδεύει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, κρίνοντας από την προσήλωση και το υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης που επέδειξε στη Πυλαία. Υπήρχαν βέβαια και κάποια κακώς κείμενα, αλλά… «αυτά θα τα συζητήσω με τους παίκτες μου», φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο Φραγκίγκος Αλβέρτης, φορώντας το κουστούμι του προπονητή.


Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν αμφισβητούμε τις τεχνικές ικανότητες, αλλά και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «εγώ δεν μπορώ να παίξω πλέον, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ». Δεν ξέρουμε επίσης αν το συνηθίζει, αλλά στη Πυλαία ήταν αρκετά εκδηλωτικός έπειτα από καλή εκτέλεση κάποιων plays. «Όταν σχεδιάζεις κάτι και βλέπεις να γίνεται, νιώθεις ικανοποίηση. Η χαρά είναι μεγαλύτερη, αλλά κι εγώ γουστάρω να βλέπω να βγαίνει μια καλή φάση», είπε. Να φανταστείτε, δεν εκδηλώθηκε τόσο στο alley op μεταξύ Διαμαντίδη-Λάσμε που κατέληξε σε ανάποδο κάρφωμα του τελευταίου, όσο έπειτα από ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Φώτση, έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πάντως, δεν εκδήλωσε τις προτιμήσεις του σχετικά με τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και προτίμησε να δώσει μια στερεότυπη απάντηση. «Δεν υπάρχει θέμα προτίμησης. Καμία ομάδα είναι εύκολη, κάθε μία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, δεν έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής. Συνήθως, οι εκ των προτέρων προβλέψεις απέχουν πολύ από τη πράξη, ενώ η ιστορία έχει δείξει ότι δεν βγαίνουν οι επιλογές. Εμείς συγκεντρωνόμαστε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε», είπε.

Στάθηκε επίσης και στο υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης της ομάδας του, λέγοντας ότι «ήμασταν σοβαροί και κάναμε πράγματα που είχαμε σχεδιάσει. Τώρα προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με την προσδοκία της ανταπόκρισης στο πλάνο που θα έχουμε». Όσο για το τελευταίο πεντάλεπτο; «Μου αρέσει να κρατάω τα καλά. Αν υπάρχουν κακώς κείμενα, προτιμώ να τα συζητήσω με τους παίκτες μου», είπε.


Ο Στεφάν Λάσμε είχε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αυτό του πρώτου μέρους όπου εκτελεστικά ήταν κακός, σε αντίθεση δηλαδή με τον Λάσμε του δευτέρου ημιχρόνου που κυριάρχησε προσφέροντας ουσία και θέαμα. «Το οφείλω στους συμπαίκτες μου γιατί με έβρισκαν τη κατάλληλη στιγμή. Προσωπικά, απλά ήμουν στη κατάλληλη θέση», είπε με χαμηλό προφίλ το οποίο συνέστησε στην ομάδα του. «Είμαστε σε καλή φάση. Δεν βρισκόμαστε στο 100%, αλλά ευελπιστούμε να φτάσουμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Συνεχίζουμε με χαμηλό προφίλ».


«Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ανταγωνιστικός. Πέρα από 2-3 ξεσπάσματα όπου μείωνε τη διαφορά, ουδέποτε έδειξε ικανός να κοιτάξει τον Παναθηναϊκό στα μάτια. «Κάναμε ένα εκνευριστικό παιχνίδι. Δεν εκτελέσαμε σωστά, δεν δώσαμε βοήθειες στο καλάθι, δεν σταματήσαμε το transition του αντιπάλου που είχε ικανότητα εκτέλεσης εντός κι εκτός ρακέτας. Γενικά, δεν κάναμε καλό παιχνίδι γιατί δεν βγάλαμε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει», είπε με απόλυτη ειλικρίνεια ο Μαρκ Πέιν.


Τα λόγια του Αμερικανού βρήκαν σύμφωνο και τον Σούλη Μαρκόπουλο. «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις του. Συγκεντρωμένος, δυνατός, μας έβγαλε έξω από το παιχνίδι του. Δείξαμε αδυναμία στον τρόπο αντιμετώπισης του αμυντικού transition και δεν ξέρω αν πρόκειται για μια τωρινή αδυναμία ή αν αυτές είναι οι δυνατότητές μας. Όταν μάλιστα ο αντίπαλος σουτάρει με ποσοστό 70% στα δίποντα, δεν καλύπτεται το κενό. Σε ορισμένα σημεία δείξαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι διαφορετικό, δείχνοντας ποιότητα, αλλά το θέμα είναι να έχεις και διάρκεια, να αντέχεις τη πίεση του αντιπάλου».
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για την διακοπή των τριών εβδομάδων. «Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Όταν υπάρχει τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, υπάρχει και ο κίνδυνος της χαλάρωσης», είπε.