• Α1
  • Posted

Καλή χρονιά με... 35αρα

Έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο των 40 ημερών, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε του Ηλυσιακού με 84-49, έχοντας πρώτο σκόρερ των Μαρκ Πέιν, αλλά και τη πληθωρική παρουσία του Κούπερ που τελείωσε το παιχνίδι με 10 ασίστ, 6 ριμπάουντ και τέσσερα κλεψίματα.


Στις σκέψεις των παικτών του ΠΑΟΚ είχε μπολιάσει η άποψη ότι επρόκειτο για εύκολο παιχνίδι και με αυτή τη νοοτροπία μπήκαν στο γήπεδο. Χωρίς διάθεση για άμυνα, με σκοπό να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, αρχικά το έκαναν επιπόλαια. Γι’ αυτό εξάλλου και ο Ηλυσιακός βρήκε τον τρόπο να πετύχει 17 πόντους σε επτά λεπτά, εισπράττοντας καλό παιχνίδι από τον Ιωάννου (15-17, 7’). Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει άμυνα και με δεδομένη την ικανότητα του Κούπερ στη δημιουργία (είχε 6 ασίστ στο ημίχρονο), άρχισε να φαίνεται η διαφορά (30-22, 13’). Πέιν και Τσαϊρέλης αξιοποίησαν τις πάσες του Αμερικανού σημειώνοντας 22 πόντους στο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ απέκτησε διαφορά οκτώ πόντων (40-32) στο τέλος του 20πτου. Αν μάλιστα ήταν πιο αποτελεσματικός στο transition, θα μπορούσε να είχε ξεφύγει περισσότερο. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε εξάλλου όταν υποχρεώθηκε ο Ηλυσιακός να προχωρήσει στο δικό του rotation, όπου τα λάθη και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ τον αποδυνάμωσαν ακόμη παραπάνω.


Ο ΠΑΟΚ «τελείωσε» το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου με επιμέρους σκορ 13-2 ανέβασε τη διαφορά στους 19 πόντους (53-34, 24’). Η συνέχεια περιλάμβανε rotation και από τους δύο προπονητές, δίχως αυτό να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, για να φτάσει η διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στα επίπεδα των 35 πόντων. Εξάλλου, ο Μαρκόπουλος είδε τον Λιάπη να καλύπτει το κενό του Κούπερ με 10 πόντους και δύο κλεψίματα στο χρονικό διάστημα της συμμετοχής του.