Μπαρτζώκας: «Ο Χάινς σήμερα ήταν παντού»

Το εγκώμιο του Κάιλ Χάινς έπλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος στάθηκε στην απόδοση του Αμερικανού σέντερ λέγοντας ότι «ήταν παντού σήμερα! Εξαιρετικός!» ενώ για το ματς υπογράμμισε: 

«Αυτό ήταν το κρίσιμο βήμα για μας. Είχαμε δυο εκτός έδρας παιχνίδια στο Μιλάνο κι εδώ, στα οποία δείξαμε χαρακτήρα και ποιότητα. Η Κάχα πριν το παιχνίδι είχε πει ότι το παιχνίδι είναι ένας τελικός γι’ αυτούς. Εμείς είχαμε απαντήσεις σ’ όλα και κυρίως ελέγξαμε το ρυθμό στο τέλος που είναι το πιο σημαντικό όταν παίζεις απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Με 10 ασίστ παραπάνω και με βάση τη γενικότερη εικόνα των στατιστικών ήταν δύσκολο για μας να χάσουμε σήμερα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη σπουδαία ατμόσφαιρα. Εύχομαι ότι καλύτερο για την Κάχα Λαμποράλ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν ήταν πιο εύκολη η νίκη απ’ ότι την περιμέναμε. Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι θα πρέπει να βάλουμε πίεση στην Κάχα Λαμποράλ. Είχαμε πει να προσέξουμε στην άμυνα και να τρέξουμε στην επίθεση κι αν δεν το κάναμε τότε να παίξουμε τα συστήματά μας σωστά. Στο ημίχρονο είπαμε να διορθώσουμε τα εύκολα λάθη που  κάναμε στο πρώτο μισό».

Όσο για τον μεγάλο πρωταγωνιστή των νικητών, Κάιλ Χάινς;; «Νομίζω ότι δεν ήμουν εγώ το κλειδί αλλά η ομαδική άμυνα. Είμαι γρήγορος και προσπάθησα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Απλά ακολούθησα το πλάνο των προπονητών. Ακόμα συνηθίζουμε τη φιλοσοφία του προπονητή κι αυτός εμάς. Δείξαμε ότι έχουμε προσαρμοστεί στα τελευταία δυο παιχνίδια, ξέραμε ότι ήταν σημαντικά και παίξαμε όπως εμείς ξέρουμε και μπορούμε. Ως ομάδα. Έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο και μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Από τη πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε: «Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και όσο περνά ο καιρός είμαστε και σε καλύτερη κατάσταση. Τις προηγούμενες μέρες κάναμε μια συζήτηση με τα παιδιά και καταλάβαμε ότι το λάθος μας ήταν ότι προσπαθούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι χρειαζόταν με αποτέλεσμα να χάσουμε για ένα μικρό διάστημα τους ρόλους μας. Αυτό που είπαμε ήταν ότι η Ευρωλίγκα ήρθε γιατί ο καθένας από μας έκανε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και φέτος πρέπει να μείνουμε πιστοί σ’ αυτό το ρόλο».