"Δεν μιλάμε με κανέναν"!

brown siena

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε ότι έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Μπόμπι Μπράουν, διέψευσε όμως ότι μιλά μαζί του! Αναχώρησε η αποστολή για Μάλαγα χωρίς Πρίντεζη και Περπέρογλου. 

Ένα δημοσίευμα του eurohoops.net ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν και το retweet που έκανε ο ίδιος ο Αμερικανός άναψαν μεταγραφικές φωτιές στο λιμάνι. Λίγη ώρα αργότερα ο Μπράουν με νέο "τιτίβισμά" του δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα συνεχίσει την καριέρα του μετά το τέλος του συμβολαίου που είχε στην Κίνα και λίγο πριν η αποστολή των "ερυθρολεύκων" αναχωρήσει για τη Μάλαγα, το απόγευμα της Τρίτης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε θέση επί του θέματος. Και δήλωσε:

«Οι ατζέντηδες, λόγω των πολλών τραυματισμών που έχουμε τη φετινή σεζόν, στέλνουν πάντα προτάσεις με παίκτες. Ο Ολυμπιακός δέχεται πολλές προτάσεις για παίκτες όλη τη σεζόν. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με κανέναν παίκτη. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή αποτελεί αποπροσανατολισμό για την προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή και είναι πολύ σημαντική». 

Πώς ερμηνεύεται αυτή η δήλωση;

- "Ο Ολυμπιακός δέχεται πολλές προτάσεις για παίκτες όλη τη σεζόν". Σημαίνει ότι ο Μπόμπι Μπράουν πράγματι προτάθηκε στον Ολυμπιακό.

- "Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με κανέναν παίκτη". Σημαίνει ότι τώρα δεν μιλάει, αύριο όμως μπορεί να μιλήσει. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει καθόλου τον Κόλινς, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν έχει δηλώσει στην Α1 τον Σερμαντίνι.

- "Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή αποτελεί αποπροσανατολισμό". Την τελευταία φορά που είπε κάτι παρόμοιο ο Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Σερμαντίνι. Συνεπώς μην το παίρνετε τοις μετρητοίς.

Η ουσία είναι πως εκτός από τον Μπαρτζώκα, τις επαφές Ολυμπιακού και Μπράουν διαψεύδει μετ' επιτάσεως και ο Έλληνας εκπρόσωπος του παίκτη. Άλλες πληροφορίες όμως επιμένουν ότι έχει γίνει κουβέντα. Και πως βρίσκεται μάλιστα σε καλό δρόμο.

Τα δεδομένα πάντως είναι τα εξής: Α) Ο Μπράουν είναι ελεύθερος, αλλά αν είναι να έρθει, θα πρέπει να πάρει κάποια καλά χρήματα. Β) Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στην Ευρωλίγκα, αλλά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί θα πάρει τη θέση του Μάρντι Κόλινς, που μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή, αφού υπογράφει κάθε μήνα μηνιαία συμβόλαια. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δεν θα παίξει καθόλου στην Α1 ο Σερμαντίνι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει μόνο μία αλλαγή στο ρόστερ του ως το τέλος της κανονικής περιόδου και αν αλλάξει τον Κόλινς με τον Μπράουν, ο Γεωργιανός δεν θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής.

Χωρίς δύο στη Μάλαγα

Ο Ολυμπιακός παίζει την Πέμπτη το βράδυ στη Μάλαγα, αλλά από την Ελλάδα αναχώρησε την Τρίτη το απόγευμα. Θα διανυκτερεύσει στη Ρώμη και το πρωί της Τετάρτης θα μεταβεί στην Ανδαλουσία. Στην αποστολή μετέχει ο Βασίλης Σπανούλης, όχι όμως οι Πρίντεζης και Περπέρογλου, που ταλαιπωρούνται ακόμα από τους τραυματισμούς τους και δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν προβληματισμένος γι' αυτό.

«Μας πειράζει πολύ που έχουμε ακόμη απουσίες και δεν θα έχουμε και πάλι μαζί μας τον Γιώργο και τον Στράτο. Στη Μάλαγα είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις. Το έχουμε συνηθίσει από την αρχή της χρονιάς όλο αυτό με τους τραυματισμούς και προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, με μια ομάδα έμπειρη και θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού αν θέλουμε να κερδίσουμε. Η κάθε ομάδα φαίνεται στις δυσκολίες και στο πως τις διαχειρίζεται. Ο Κάνερ-Μέντλεϊ, εάν τελικά δεν παίξει, θα είναι μια σημαντική απουσία για εκείνους ενώ ακούω πως ίσως δεν παίξει και ο Βιδάλ. Θα πρέπει όμως, να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί γιατί ξέρετε αυτά αλλάζουν πολλές φορές. Πρέπει να το διασκεδάσουμε καθώς παίζουμε σε και διοργάνωση που αποτελεί την αποθέωση του πολιτισμού».