Καββαδάς αντί Μαυροειδή

kvdas

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε ότι εισηγήθηκε την απόκτηση του Καββαδά, επειδή δεν μπορεί να βοηθήσει ο Μαυροειδής και εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να νικήσει την Πέμπτη τη Γαλατασαράι (21.00-Novasports 3).

 

Είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βασίλη Καββαδά από τον Πανιώνιοςστον Ολυμπιακό. Οι σχετικές διαδικασίες κινήθηκαν αστραπιαία από την πλευρά των "ερυθρολεύκων" μόλις έκανε τη σχετική εισήγηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος εξήγησε για ποιο λόγο θέλησε να πάρει τον Έλληνα διεθνή σέντερ.

"Πράγματι, η εισήγησή μου ήταν ότι πρέπει να πάρουμε τον Καββαδά. Εμείς βασίζουμε πολύ την πορεία μας στη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση. Για κάθε καλή εμφάνιση του Πρίντεζη ή του Πετγουέι σημαντική συνεισφορά έχει ο Αγραβάνης, που τους πιέζει στην προπόνηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Περπέρογλου ή τον Λοτζέσκι, που τους πιέζει ο Παπαπέτρου. Εννοείται φυσικά ότι γίνεται και το αντίθετο.

Όμως στη θέση "5" υπάρχει έλλειμα, όχι επειδή χτύπησε ο Σίμονς, αλλά διότι λείπει ο Μαυροειδής. Έτσι, αντί για τέσσερις παίκτες σε αυτή τη θέση έχουμε μόνο δύο. Κι αν κάποιος πονέσει ή για κάποιο άλλο λόγο σταματήσει την προπόνηση, δεν έχουμε άλλον παίκτη για να κάνει ζευγάρι. Μειώθηκε ο ανταγωνισμός στην προπόνηση κι έπρεπε να δούμε τι επιλογές είχαμε.

Έκανα, λοιπόν, την εισήγησή μου και η διοίκηση προχώρησε ώστε να βρει άκρη με τον Πανιώνιο για τον Καββαδά, ο οποίος είναι Έλληνας και ταλαντούχος παίκτης. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα, αλλά ο Καββαδάς δεν έχει σχέση με τον Σίμονς. Έχει σχέση με τον Μαυροειδή. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν Έλληνα σε κάθε θέση. Τώρα αν αυτός είναι 21 ετών και διεθνής, όπως ο Καββαδάς, και έχει και προοπτικές, παρά τις κακές εμφανίσεις που έχει κάνει ως τώρα, ακόμα καλύτερα. Είμαι υπόχρεος στη διοίκηση γιατί προσπαθεί να ικανοποιήσει άμεσα τις εισηγήσεις μου".

Παρεμπιπτόντως, ο Καββαδάς δεν ήταν στη 12άδα του Πανιώνιου στον αγώνα του με τη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης, πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν μόνο οι τελευταίες τυπικές λεπτομέρειες ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

"Πανηγυρίζουμε για τα τρόπαια, όχι για τα ρεκόρ"

Η μεταγραφή του Καββαδά μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όπως είναι φυσικό, όμως την Πέμπτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γαλατασαράι θέλοντας να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν της ιστορίας του με 17 σερί νίκες και να "κλειδώσει" κατ' ουσίαν την πρώτη θέση στον όμιλό του στην Ευρωλίγκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υποτίμησε καθόλου την τουρκική ομάδα, που έρχεται στην Ελλάδα με πολλά προβλήματα.

"Το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι είναι διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Είναι μία ομάδα που έχει τις δυνατότητες να παίξει πολύ καλά. Η προσθήκη του Χέρστον είναι πολύ σημαντική. Η ομάδα έχει 3 συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας η υποτίμηση του αντιπάλου και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η νίκη.

Έχουμε μεγάλο κίνητρο παρότι είμαστε πιο άνετοι ενόψει της συνέχειας. Η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ απαιτητική διοργάνωση και θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Για να κερδίσουμε στο πρώτο ματς κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και έτσι θέλουμε ακόμα ένα ματς για να πάρουμε τη νίκη", είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε αναφαορικά με την κατάσταση στην οποίασ βρίσκεται η ομάδα:

"Ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι ποτέ κανείς. Εμείς είμαστε σε μία διαδικασία βελτίωσης της ομάδας. Μέσα σε αυτό προκύπτουν θέματα κάθε μέρα όπου συμβαίνουν πολλά πράγματα. Για παράδειγμα ο τραυματισμός του Σλούκα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, λοιπόν αν υπολογίσουμε και τον Σίμονς, ο Ολυμπιακός έχει 16 νίκες συνεχόμενες και εμένα προσωπικά με αφήνει πάρα πολύ ευχαριστημένο αυτό. Σε γενικές γραμμές είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε επίσης για:

Το ρεκόρ και την εκδήλωση για την βράβευση του Σπανούλη: "Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πανηγυρικός χαρακτήρας για το ρεκόρ. Στον Ολυμπιακό πανηγυρίζουμε για τα τρόπαια, όχι για τα ρεκόρ. Είναι πάντως κάτι που μας αφήνει ευχαριστημένους και αυτοί που κάνουν ρεκόρ σημαίνει ότι αποτελούν μία καλή ομάδα. Ο Σπανούλης είναι επίλεκτο μέλος της ομάδας και είμαστε όλοι χαρούμενοι και περήφανοι για εκείνον".

Τον καθημερινό στόχο του Ολυμπιακού: "Σε κάθε ματς κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη σε διάρκεια διοργάνωση. Θέλει σωστή διαχείριση. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα νικών και τίτλων. Να παίρνουμε τα ματς και να βάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίκτες στη νοοτροπία της ομάδας. Έχουμε οκτώ νέους παίκτες".

Για τον χαρακτήρα της ομάδας: "Το τι παρουσιάζει η ομάδα είναι αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης δουλειάς. Όταν παίζει καλά η ομάδα ή στο τέταρτο δεκάλεπτο αν βρισκόμαστε πίσω είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς για να φτάσουμε στη νίκη. Είναι και η διαχείριση και διάφορα άλλα στοιχεία. Η ανάλυση του δείξαμε χαρακτήρα είναι ένα μέρος της ανάλυσης. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον τσαμπουκά και την ψυχή. Η ομάδα δουλεύει καλά και τελικά μπορεί για 40 λεπτά να παίζει σε υψηλό επίπεδο".

Για τον τρόπο που θα διαχειριστούν τα παιχνίδια στη συνέχεια: "Δεν πιστεύω ότι η πρώτη ή η δεύτερη θέση διαφοροποιεί τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό στην προπόνηση. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να περάσουμε στην επόμενη φάση. Τώρα ποιοι θα παίξουν στα ματς που απομένουν, θα το κοιτάξω μετά το ματς με τη Γαλατά".