"Ήταν ρουτίνα"! (vid)

spanulis

Ο Βασίλης Σπανούλης ανάγκασε την Παρασκευή τους Ισπανούς να τον προσκυνήσουν, όμως για τον ίδιο... "ήταν μια ρουτίνα"! Και τονίζει πως "ο χαρακτήρας μας επιτρέπει να γυρίζουμε παιχνίδια, αλλά χρειαζόμαστε βελτίωση".

 

Το χτύπημα του Σπανούλη στη Μάλαγα ήταν... μαφιόζικο! Με απανωτά και συντονισμένα τρίποντα στην τελευταία περίοδο, εξάρθρωσε την άμυνά της, ανέτρεψε το προβάδισμά της και στο τέλος την ανάγκασε να τον χειροκροτήσει. Για οποιοδήποτε άλλο παίκτη μια τέτοια εμφάνιση θα ήταν αξέχαστη. Όχι όμως για τον Σπανούλη.

"Αυτή είναι μία ρουτίνα που κάνω συνέχεια", δήλωσε στη σελίδα του Ολυμπιακού στο youtube! "Έτυχε να είμαι εγώ που σούταρε εκείνη τη στιγμή. Κάποια άλλη φορά θα είναι άλλος παίκτης. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε καλή άμυνα και καταφέραμε στο τέλος για να γυρίσουμε ένα ακόμα παιχνίδι". 

Τόσο απλά. Κι έτσι απλά ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο Top 16, έκανε νέο ρεκόρ ξεκινήματος στην Ευρωλίγκα με 6 σερί νίκες, έφτασε το 15-0 σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της περιόδου και δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορεί κανείς να τον νικήσει. Όμως ο Σπανούλης κρατά τον πήχη χαμηλά:

"Νικάμε, αλλά δεν παίζουμε κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να βελτιώσουμε ακόμα πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας και ατομικά και ομαδικά και στην άμυνα και στην επίθεση. Απλώς έχουμε ένα χαρακτήρα και μια ταυτότητα που μας επιτρέπει να γυρίζουμε και να παίρνουμε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό είναι σημαντικό, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας ώσπου να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε και πολλά να διορθώσουμε". 

Την Πέμπτη ο Σπανούλης θα λάβει το βραβείο Sciacca πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Γαλατασαράι και καλεί όλο τον κόσμο στο ΣΕΦ: "Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα. Περιμένουμε και τον κόσμο. Το λέμε συνέχεια μέσα από την καρδιά μας και το πιστεύουμε ότι ο κόσμος μας δίνει ώθηση, μας δίνει φτερά και νιώθουμε περήφανοι να βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο, γιατί νιώθουμε ότι κάτι έχουμε κάνει".

Με Απόλλωνα για το σερί

Πριν από αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός παίζει τη Δευτέρα ξανά στο ΣΕΦ, αλλά αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας και χωρίς κόσμο στις εξέδρες, λόγω τιμωρίας (19.15-Δ.Τ.). Είναι ο αγώνας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, στον οποίον οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στη σεζόν πετυχαίνοντας τη 16η συνεχόμενη νίκη τους παίζοντας ξανά χωρίς τον τραυματία Σίμονς.

Πριν από το τζάμπολ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Μολφέτα, που έφυγε την περασμένη Πέμπτη από ζωή βυθίζοντας στο πένθος τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας και την οικογένεια του Απόλλωνα.