Στο χέρι του...

bartzokas

"Αν είμαστε όπως πρέπει, θα νικήσουμε", δήλωσε ενόψει Ζιέλονα Γκόρα (Παρασκευή, 19.00-Δ.Τ.) ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαιώνοντας την απουσία του Σλούκα και ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αντικαταστήσει τον Σίμονς.

 

"Αύριο ολοκληρώνουμε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, ελπίζουμε με μία καλή πειστική εμφάνιση και αν είναι δυνατόν τη νίκη, ώστε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Τώρα κοιτάμε τον αντίπαλό μας, που απαιτεί σεβασμό και σοβαρότητα. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα, καθώς κέρδισε τη Σιένα και έχασε από τη Γαλατασαράι στο τέλος. Επίσης, κοιτάμε πώς θα κάνουμε μικρές αλλαγές για να καλύψουμε το κενό των τραυματιών (Σίμονς, Σλούκας) που έχουμε για το αυριανό παιχνίδι. Είναι κάποια συστήματα και σχήματα που πρέπει να κάνουμε και να δοκιμάσουμε τόσο με τους ψηλούς, όσο και με τους κοντούς, ώστε να βγάλουμε συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση", δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε:

Το αν και από πού κινδυνεύει ο Ολυμπιακός από την Ζιελόνα Γκόρα: "H λάμψη της Ευρωλίγκας είναι μεγάλο κίνητρο για τον καθένα. Δεν θα έχουν πίεση και θα παίξουν ελεύθερα για ό,τι καλύτερο μπορούν. Έχουν κάποιους Πολωνούς διεθνείς με ικανότητα, αλλά και ξένους που της δίνουν ποιότητα. Είναι μία ομάδα που δείχνει να έχει ποιότητα. Ο Χοτζ, που είχε πέρυσι και έφυγε, ήταν βασικός της παίκτης. Δεν είναι μία ομάδα, όμως, που αν εμείς παίξουμε καλά, θα μας βάλει προβληματισμό. Υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο παιχνίδι. Η Ζιελόνα έχει πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση. Ευχαριστιέται τα ματς παίζει με διάθεση και αυτό την κάνει επικίνδυνη. Ζει αυτή την εμπειρία όσο περισσότερο μπορεί. Αυτό την κάνει επικίνδυνη, αλλά αν είμαστε όπως πρέπει, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε".

Την πορεία μέχρι τώρα του Ολυμπιακού: "Είναι σημαντικό το ότι έχουμε ξεκινήσει με τέσσερις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα. Η περσινή εμπειρία όμως έδειξε πως όταν μία ομάδα αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες από την αρχή, στη συνέχεια βοηθιέται, διότι γίνεται πιο σκληρή και πιο δυνατή. Παίξαμε πολλά ματς χωρίς αύριο και αν το σκεφτείς θετικά αυτό, ήταν κάτι που όντως μας βοήθησε. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς έχουμε ξεκινήσει με νίκες, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, δηλαδή να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και από αυτή την άποψη είμαστε μείον. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και όπως πρέπει. Ο όμιλός μας είναι ανοιχτός και δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Στον δεύτερο γύρο έχουμε Μάλαγα και Μπάγερν εκτός.  Θέλουμε να κάνουμε ροτέισον αυτή την περίοδο, να δοκιμάσουμε παίκτες και δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κανέναν αθλητή μας. Θέλουμε να τους φροντίσουμε και να τους ξεκουράσουμε ενόψει της συνέχειας, διότι αν τους ζορίσουμε από τώρα θα κάνουν κοιλιά στο τοπ-16. Θέλουμε να είναι σε καλή κατάσταση οι παίκτες μας όταν πρέπει. Δεν θέλουμε κανείς να παίζει πάνω από 25 λεπτά. Μην ξεχνάτε πως οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία από τον Ιούλιο λόγω εθνικών ομάδων. Για αυτό θέλαμε άλλωστε βαθύ ρόστερ, ώστε να μην επιβαρύνουμε τους παίκτες μας".

Το αν θα υπάρξουν προσθήκες στο ρόστερ: "Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει την αγορά για ψηλό. Η εισήγησή μου στην διοίκηση ήταν και είναι να μην πάρουμε παίκτη, κάτι που σας το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, απλά δεν ήταν 100% σίγουρο, γιατί έπρεπε να μιλήσω και με την διοίκηση. Είναι οριστικό. Δεν έχουμε πρόθεση να πάρουμε παίκτη και θα συνεχίσουμε όπως είμαστε. Η απουσία του Σίμονς είναι μεγάλη, για όποιον καταλαβαίνει το πώς λειτουργεί μία ομάδα σε προπονήσεις και αγώνες. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο πως οι προπονήσεις μας είναι πολύ δυνατές, πιο δυνατές από πολλά ελληνικά ματς που δίνουμε. Είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Το κακό είναι πως με έναν λιγότεροι οι ψηλοί μας θα κουραστούν. Θα βρούμε όμως λύση εκ των έσω ώστε να καλύψουμε το κενό του. Ο Μπέκγκιτς είναι σε καλύτερη κατάσταση, μπορεί να παίξει περισσότερο, καθώς έχει δουλέψει και στο κομμάτι της αντοχής Η βελτίωση του Αγραβάνη μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς μπορεί να δώσει λύσεις και στο "5".

Τον Μαυροειδή: "Για τον Δημήτρη είναι πολύ στενοχωρημένος γιατί από πέρυσι είχε μπει σε διαδικασία να εγχειριστεί το γόνατο του. Έχει πρόβλημα υγείας και αυτός είναι ο λόγος που δεν παίζει. Για εμάς η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τους αθλητές μας. Ο Δημήτρης προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιώσει την υγεία του, το σώμα του και μακάρι να παίξει μέσα στη χρονιά. Και θα ήθελα να πω ότι είναι απουσία γιατί τώρα που είναι ο Σίμονς έξω δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν έπαιζε. Ξεκινήσαμε την σεζόν έχοντας τέσσερις σέντερ, αλλά οι δύο είναι εκτός αυτή την στιγμή. Είναι δύσκολο ψυχολογικά ώστε να το αντιμετωπίσει. Σκεφτείτε ότι όταν οι συμπαίκτες του κάνουν προπόνηση, εκείνος πηγαίνει στο γυμναστήριο, κάνει ενδυνάμωση και ατομικό πρόγραμμα, χωρίς επικοινωνία με τους συμπαίκτες του, χωρίς ανταγωνισμό. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη. Πάνω από όλα είναι η υγεία.

Αν ήταν καλά ο Μαυροειδής θα λύναμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον Σίμονς. Θα περιμένουμε τον Μαυροειδή μέχρι το τέλος. Μακάρι να τα καταφέρει και να επιστρέψει μαζί μας. Φέτος αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και ιώσεων, τα οποία μας ταλαιπώρησαν στο ξεκίνημα. Και πέρσι βέβαια, στο τέλος της σεζόν, είδατε πως... πνιγήκαμε από τα προβλήματα τραυματισμών. Όλες οι ομάδες όμως τα αντιμετωπίζουν. Αυτό που εγώ θέλω να σας πω ξανά είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδο που υπάρχει στην προπόνηση. Μετά από πολλές προπονήσεις να ξέρετε πως όλοι οι παίκτες κάθονται και κάνουν έξτρα προπόνηση. Δουλεύουν πάνω στις αδυναμίες τους ώστε να βελτιωθούν και όλοι δουλεύουν πάνω στο σουτ. Όλα τα παιδιά έχουν μεγάλο κίνητρο και το γεγονός αυτό πιστεύω πως θα μας οδηγήσει και φέτος πολύ ψηλά".

Τον Σλούκα: "Ο Σλούκας είναι πολύ καλύτερα, αλλά ο γιατρός είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να μείνει εκτός για το ματς με τη Ζιελόνα Γκόρα γιατί η χρονιά είναι μεγάλη. Δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Είναι... πονηρός τραυματισμός και θέλει προσοχή. Δεν πονάει πάντως καθόλου στην κνήμη πλέον. Είναι πολύ καλύτερα. Δεν θα παίξει ώστε να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας".              

Το 5-0 που αν έρθει κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα, θα συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: "Θέλουμε να κερδίσουμε και αν χάσουμε θα στενοχωρηθούμε. Κάποια στιγμή πάντως θα έρθει και η ήττα. Όταν όμως νικάς συνέχεια, συνηθίζεις στις νίκες. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός φορμαρίστηκε νωρίς. Πολλοί παίκτες μας ήταν τραυματίες και έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα. Άρα, λοιπόν δεν συμφωνώ με την άποψη ότι είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο για την εποχή. Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερο ταβάνι. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνουμε μία φοβερή ομαδικότητα. Με τη Σιένα θεωρώ ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια, αν όχι το καλύτερο. Αν το δει κανείς τεχνικά, με τη Σιένα όπως είπα ίσως κάναμε το καλύτερο μας ματς. Και επαναλαμβάνω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο, χωρίς οι παίκτες μας να είναι στο τοπ επίπεδο".