Και Σίμονς και Σλούκας!

simmons malaga

Λαβωμένος γύρισε ο Ολυμπιακός από την Ιταλία, αφού εκτός του Σίμονς, πρόβλημα έχει και ο Σλούκας! Το καλό πάντως είναι ότι ο Αμερικανός δεν θα μείνει για πάρα πολύ καιρό εκτός, περίπου 1,5 μήνα...

 

Ο τραυματισμός του Σέντρικ Σίμονς στον ώμο στη διάρκεια του αγώνα με τη Σιένα τρόμαξε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους επιτελείς του Ολυμπιακού, καθώς ήταν ορατό το ενδεχόμενο μακρόχρονης απουσίας του Αμερικανού από την ενεργό δράση σε περίπτωση που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Φαίνεται τελικά πως κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το Σάββατο ο Σίμονς έδειξε ότι έχει υποστεί οπίσθια εξάρθρωση αριστερού ώμου. Η ιατρική ομάδα του Ολυμπιακού αποφάνθηκε πως αυτός ο τραυματισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητική αγωγή, στην οποία θα υποβληθεί ο παίκτης από τώρα. Υπολογίζεται ότι για τουλάχιστον ένα μήνα θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης, άρα αν επαληθευτεί αυτή η εκτίμηση, το αργότερο σε 1,5 μήνα θα μπορέσει να ενισχύσει και πάλι την ομάδα.

Αυτό είναι μια καλή εξέλιξη. Αν όλα πάνε καλά, ο Σίμονς θα επιστρέψει στα παρκέ πριν φύγει το 2013, σε ένα σημείο δηλαδή που ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αρχίσει ακόμα να παίζει τα κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν (θεωρητικά, μάλιστα, είναι πιθανό να παίξει ακόμα και στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό). Και τούτο σημαίνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει αντικαταστάτη του. Άλλωστε ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει δείξει πως ανταποκρίνεται καλά κάθε φορά που περιλαμβάνεται στην 12άδα, ενώ και ο καλός Μπέγκιτς θα συνθέσει έτσι κι αλλιώς ένα αποτελεσματικό δίδυμο με τον Ντάνστον στη θέση του σέντερ.

Πρόβλημα και με Σλούκα!

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν επέστρεψε μόνον ο Σίμονς λαβωμένος από τη Σιένα. Ενοχλήσεις στο πόδι είχε και ο Κώστας Σλούκας, γι' αυτό υποβλήθηκε επίσης σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι ταλαιπωρείται από κάκωση δεξιάς κνήμης. Αυτό σημαίνει ότι, όπως και ο Σίμονς, θα απουσιάσει από τον αγώνα της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ (19.15-Δ.Τ.), ενώ είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να είναι έτοιμος και για τον αγώνα της Παρασκευής με τη Ζιέλονα Γκόρα για την Ευρωλίγκα.