Ο Βασίλης κι ο ψηλός...

bill

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να μπουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό και να αρχίσει η νέα αναζήτηση των "ερυθρολεύκων": ο ψηλός. Ποια είναι τα δεδομένα.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι αδελφοί Αγγελόπουλοι με τον Βασίλη Σπανούλη δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες αναγνώσεις. Ο Λαρισαίος θα παραμείνει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια με συνολικές απολαβές 6 εκ. Ευρώ συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων (λέγεται ότι προσδιορίστηκαν σε 500.000 ετησίως). Τα χρήματα αυτά είναι λιγότερα από όσα θα έπαιρνε στη Μόσχα (9 εκ. Ευρώ) ή στη Βαρκελώνη (7,8 εκ. Ευρώ) για το ίδιο διάστημα, όμως είναι φανερό πως στην απόφασή του να μείνει τα χρήματα δεν έπαιξαν τον πρωτεύοντα ρόλο.

Οι αποδείξεις που έλαβε ότι στον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστός, η διάθεσή του να παραμείνει στην Ελλάδα όχι μόνο για οικογενειακούς λόγους, αλλά και για να μπει στο μάτι όσων εξακολουθούν να τον αμφισβητούν μέτρησαν περισσότερο από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο οποίος, φυσικά, δεν θα μείνει άδειος...

Η άφιξη του ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, σήμερα στην Αθήνα δεν αναμένεται να δρομολογήσει τίποτα διαφορετικό από την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το Basketnews επικοινώνησε με τον Σέρβο ατζέντη, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε οριστική συμφωνία επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι "θα τα δούμε όλα στη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες". Όμως από την πλευρά του δεν μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη πέραν της οριστικοποίησης της παραμονής του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη.

Και τώρα ο ψηλός

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει τον Σπανούλη και τον Λο, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αντικαταστήσει τον Χάινς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του λίστα με παίκτες που έχουν προταθεί κι εδώ και καιρό την εξετάζει. Φαίνεται δε πως έχει ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις.

Τον Πολ Ντέιβις, που έκανε εξαιρετική χρονιά με την Κίμκι φέτος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τον παίκτη έχει βρεθεί κατ' αρχήν άκρη σε ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περί τα 900.000 Ευρώ ετησίως, ωστόσο το πρόβλημα είναι η Κίμκι. Έχει μαζί του κλειστό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ζητήσει όσα χρήματα θέλει για να τον αποδεσμεύσει. Λέγεται ότι έχει ζητήσει 1 εκ. Ευρώ, ποσό φυσικά που είναι απαγορευτικό. Οι "ερυθρόλευκοι" ποντάρουν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική ομάδα και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή αυτά θα την αναγκάσουν να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις της. Πότε θα έρθει αυτή η στιγμή όμως (και αν έρθει...) παραμένει άγνωστο. Μπορεί δηλαδή αυτή η ιστορία να τραβήξει σε βάθος χρόνου και να μη φέρει και αποτέλεσμα στο τέλος...

Αντίθετα πιο εφικτές είναι οι περιπτώσεις των Μπράιαν Ντάνστον και Γκάνι Λαουάλ. Αμφότεροι είναι ελεύθεροι και πιο οικονομικοί (περί τα 500.000 ετησίως θέλει ο πρώτος, κάπου εκεί κινείται και ο δεύτερος), όπερ σημαίνει ότι έρχονται... αύριο το πρωτί. Το αγωνιστικό τους στιλ μοιάζει με αυτό του Χάινς, όμως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο Μπαρζώκας θέλει γι' αυτή τη θέση ξανά έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει μερικές μέρες ακόμα, ώστε να ολοκληρωθούν στις ΗΠΑ τα summer leagues στο Ορλάντο και το Λας Βέγκας, τα οποία παραδοσιακά προσφέρουν πολλές μεταγραφικές ευκαιρίες.

Από τους παραπάνω παίκτες ο Μπαρτζώκας δεν αποκλείεται τελικά να επιλέξει δύο, αν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν επιστρέψει τελικά στον Πειραιά. Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, ειδικά αν αληθεύει η πληροφορία που δημοσιεύουν ΜΜΕ της Τουρκίας και σύμφωνα με την οποία η Φενερμπαχτσέ προτείνει στον Έλληνα διεθνή διετές συμβόλαιο έναντι συνολικών απολαβών 1,5 εκ. Ευρώ. Όμως όσο παραμένει στην αγορά, οι ελπίδες θα υπάρχουν.