Η πατρίς ευγνωμονούσα (pics)

Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγάλη μεταγραφή. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, που εφεξής θα φορά το νο 1 στη φανέλα την οποία του έδωσαν οι αφοι Αγγελόπουλοι κατά την επίσκεψη των "ερυθρολεύκων" στο Προεδρικό Μέγαρο για να τιμηθούν από τον πρώτο πολίτη της χώρας για την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης και τους συνεχάρη εκ μέρους όλων των Ελλήνων για την επιτυχία τους. "Μας κάνατε υπερήφανους. Δείξατε ότι η Ελλάδα είναι εδώ", τους είπε και παραλλήλισε το θρίαμβο του Ολυμπιακού με την κατάσταση στη χώρα τονίζοντας πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον πρέπει όλοι να αντιδράσουμε ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

osfp proedros1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε για λίγα λεπτά ιδιαίτερη συνομιλία με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε τα δώρα των "ερυθρολεύκων". Τη φανέλα με το νο 1 και το όνομά του, την οποία πήρε από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ σχολιάζοντας ότι είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος για να τη φορέσει. Μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών από τον Βασίλη Σπανούλη. Και από τον Γιώργο Πρίντεζη ένα εισιτήριο διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού, το οποίο έβαλε κατ' ευθείαν στην τσέπη του!

osfp proedros2

Παρών ήταν φυσικά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο επίτευγμα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ταυτόχρονα έμεινε δικό του απωθημένο: "Του αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πήρε τον τίτλο την Ευρωλίγκα. Εγώ πήγα σε έξι φάιναλ φορ και έπαιξα σε τρεις τελικούς, αλλά δεν τα κατάφερα".

osfp proedros3

osfp proedros4