Μπαρτζώκας: «Μοναδική εμφάνιση σε φανταστική ατμόσφαιρα»

3691313 1

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ, κάνοντας ειδική αναφορά στην απόδοση των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο και τη συμβολή των παικτών που έρχονται από τον πάγκο.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε στην αρχική τοποθέτησή του έπειτα από τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την ομάδα μας σε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Η εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοναδική. Είχαμε 19 ασίστ και σκοράραμε 58 πόντους. Η άμυνά μας ήταν επίσης πολύ καλή. Ο κύριος στόχος μας στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που είναι νο.1 στο να σκοράρει μέσα στο "ζωγραφιστό ήταν να το αποφύγουμε αυτό. Και νομίζω ότι σκόραραν λιγότερες από 10 προσπάθειες μέσα στο καλάθι.

Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Φενέρμπαχτσε δεν είχε τρεις παίκτες στο σημερινό παιχνίδι όμως αυτή είναι η EuroLeague και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη, τα 19 λάθη είναι πολλά. Δεν μπορώ να έχω παράπονο σε καμία περίπτωση, ήταν μια καλή νίκη. Απόψε είχαμε το ματς με τη Φενέρ, προηγήθηκαν εκείνα με τη Βίρτους και τον Παναθηναϊκό που είναι παιχνίδι επιπέδου EuroLeague, είχαμε το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, είχαμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά τα πήγαμε πολύ καλά. Ακολουθεί το ματς με τη Βιλερμπάν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πάντα όταν κοουτσάρεις σε διπλή αγωνιστική πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τη νίκη που είναι σημαντική και αν είναι δυνατό, να ανοίξεις το rotation γιατί πρέπει να υπάρχει ενέργεια σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια. Με βάση αυτό, μας βοήθησε πολύ το πρώτο ημίχρονο. Όχι μόνο αυτό. Μας βοήθησε και όποιος ήλθε από τον πάγκο και ήταν έτοιμος να παίξει».

Όσον αφορά τη συμβολή των παικτών που έρχονται από τον πάγκο, είπε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρώτη και δεύτερη πεντάδα. Έχουμε δίδυμα παικτών που ταιριάζουν μεταξύ τους, κάποιος συμπληρώνει τον άλλον περισσότερο αμυντικά, δημιουργικά ή εκτελεστικά. Βοηθάει και το γεγονός ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε στρες για εμάς αφού σε μεγάλο βαθμό, θα έπαιζε ρόλο στο πλεονέκτημα έδρας. Από 'κει και πέρα, πιστεύω πραγματικά στο ρόστερ μας και σε όλους τους παίκτες που έχουμε.

Δεν πιστεύω ας πούμε για παράδειγμα ο Λαρεντζάκης ή ο Πίτερς είναι παίκτες που έρχονται από πίσω. Όλοι είναι σημαντικοί παίκτες. Το γεγονός ας πούμε ότι ο Σάσα Βεζένκοβ παίζει λιγότερο τώρα είναι σημαντικό. Συνεχίζει να έχει μεγάλη απόδοση όμως σε λιγότερο χρόνο και είναι σημαντικό λόγω των συνεχόμενων αγώνων».