«Πρόκριση για τον κόσμο και για τους εαυτούς μας»

Μετά το εύκολο απόγευμα απέναντι στον Πανελευσινιακό, παίκτες και τεχνικό τιμ στον Ολυμπιακό έστρεψαν ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον τους στον «τελικό» της Παρασκευής κόντρα στην Αναντολού Εφές στο... κατάμεστο ΣΕΦ. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα (σ.σ. εξαίρεση οι... μόνιμοι Μάντζαρης και Μαυροειδής), ενώ από την Τετάρτη θα ανεβάσει περισσότερο τους ρθμούς στις προπονήσεις από τη στιγμή που μπαίνουν τα πάντα στην τελική του ευθεία.

Στο μεταξύ ο Τζος Πάουελ μίλησε στο Κανάλι Ένα του Πειραιά και στην εκπομπή «Κόκκινα Καλάθια» εστιάζοντας την προσοχή του στην άμυνα και στην ενέργεια που πρέπει να βγάλουν οι Πειραιώτες στο παρκέ.

«Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτό. Θεωρώ πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά τελικά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε» δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού.

Θεωρείς πλέον πως η δουλειά της ομάδας έγινε πιο δύσκολη μετά από αυτή την ήττα;
«Δεν νομίζω. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, μπροστά στο κοινό μας, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι και τι πρέπει να κάνουμε. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι, θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη».

Ποιο θεωρείς πως θα είναι το «κλειδί» ώστε να πάρετε τη νίκη στο πέμπτο παιχνίδι και να προκριθεί η ομάδα στο Final 4;
«Η άμυνα και η ενέργεια. Επίσης το πώς θα κυκλοφορήσουμε τη μπάλα στην επίθεση, να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα και για την επίθεση και για την άμυνα. Αυτά νομίζω είναι 2-3 κλειδιά της αναμέτρησης μαζί με το ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση του κοινού μας».

Υπάρχει η πληροφόρηση πως ο Σάσα Βούγιασιτς θα τεθεί οριστικά εκτός ομάδας. Εάν τελικά δεν παίξει, αυτό θα είναι καλό ή κακό για τον Ολυμπιακό;
«Νομίζω πως εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση. Ο Σάσα είναι ένας σημαντικός παίκτης, είναι ένας παίκτης ρυθμού και εάν βρει ρυθμό, τότε θα μας κάνει ζημιά. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Δεν είναι καλός ως τώρα στη σειρά, αλλά εάν τελικά αγωνιστεί θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πρόκειται για παίκτη-κλειδί».

Την Παρασκευή το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αυτό θεωρείς πως θα δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα;
«Σίγουρα θα μας βοηθήσει όλους. Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο. Θα παίξουμε για τον κόσμο, θα παίξουμε ο ένας για τον άλλον και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη ώστε να φτάσουμε στο Final 4».

Παράπονα από τους Τούρκους!

Διά στόματος Ενγκίν Οζερχούν, τζένεραλ μάνατζερ της Εφές, οι Τούρκοι έχουν παράποντα από τη διαιτησία του τέταρτου προημιτελικού εκφράζοντας την ανησυχία τους ενόψει του αγώνα της Παρασκευής:

«Ανησυχούμε για τους διαιτητές. Ήδη το έχουμε αναφέρει στην Ευρωλίγκα. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι πιστεύουμε πως οι δύο Ιταλοί διαιτητές δεν ήταν δίκαιοι απέναντί μας. Εκφράσαμε τα παράπονά μας και ελπίζουμε να υπάρχει αποτέλεσμα. Να παίζεται σκληρό παιχνίδι, αλλά μέσα στα όρια του μπάσκετ» δήλωσε αρχικά ο Οζερχούν και στάθηκε στην απουσία του Σάσα Βούγιατσιτς:

«Πρέπει να έχουμε κάποιες αρχές. Η επιτυχία δεν μετράται μόνο με τις νίκες. Σημασία έχει να υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. Όποιος δεν τη δέχεται, δεν μπορεί να είναι μαζί μας, δυστυχώς. Θα εξετάσουμε ξανά την υπόθεση, αλλά ο Βούγιατσιτς δεν θα είναι μαζί μας »

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα της πρόκρισης λέγοντας πως «Στόχος μας είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ, κάτι που περιμένουμε εδώ και χρόνια. Θα πρέπει να δώσουμε μία δυνατή μάχη και αν το πιστέψουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε καλά πλέον το Ολυμπιακό, όπως κι αυτός εμάς. Και οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης».

Από τη πλευρά του ο προπονητής της Εφές, Οκτάι Μαχμούτι, τόνισε: «Έχουμε ένα δύσκολο ματς μπροστά μας. Όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και αυτό της Παρασκευής δεν θα διαφέρει. Πλέον οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Έχουμε πίστη στους εαυτούς μας. Αν έχουμε καλή απόδοση και είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά δεν υπάρχει λόγος να μην πάρουμε τη νίκη. Κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία και το ίδιο περιμένω για την Παρασκευή».