Περιμένοντας τον... Σπανουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή!

Πολύ ντόρος έγινε μετά το τέλος του τέταρτου προημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές. Ο Μπαρτζώκας άφησε εκτός αγώνα τον Σπανούλη στο τελευταίο πεντάλεπτο, μια απόφαση που είχε πολλούς υποστηρικτές και άλλους τόσους... επικριτές.

Χωρίς τον αρχηγό οι «ερυθρόλευκοι» πήραν διαφορά οκτώ πόντων στο 38’ και χωρίς αυτόν κατάφεραν να τη χάσουν μέσα σε 89 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα -σε ένα δικό τους παιχνίδι- στην Πόλη. Εκ του αποτελέσματος η απόφαση δεν ήταν καλή, αν και ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να ποντάρει σε αυτούς που κράτησαν την ομάδα στο ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου (και δη του τέταρτου δεκαλέπτου).

Το σίγουρο είναι οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πολλά από τον αρχηγό τους, ο οποίος πραγματοποιεί τη χειρότερη σειρά της καριέρας τους. Στα πέντε ματς με την Εφές μετράει 8,3 πόντους κατά μέσο έχοντας 7/37 σουτ εντός πεδιάς, εκ των οποίων 1/18 τρίποντα και 6/19 δίποντα! Επιπλέον έχει 18/19 βολές, 3,5 ριμπάουντ, 3,3 λάθη (αλλά) και 7 ασίστ.

Αναμφίβολα καλείται να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στον... μεγάλο τελικό της Παρασκευής, όταν και θα κριθεί η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Να γίνει ο... Σπανουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής των προημιτελικών και να οδηγήσει την ομάδα του στην τελική φάση της Ευρωλίγκας για 8η φορά.

Προς το παρόν άπαντες συγκεντρώνονται στο παιχνίδι της Δευτέρας (22/4, 18:00) με τον Πανελευσινιακό όπου ο Μπαρτζώκας θέλει μια... καλή προπόνηση ενόψει του 5ου αγώνα της σειράς με την Αναντολού.

Άλλωστε ήθελε η ομάδα του να κρατήσει ρυθμό και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αιτήθηκε αναβολή του συγκεκριμένου ματς: «Είτε προέρχεσαι από μία μεγάλη επιτυχία είτε από μία μεγάλη αποτυχία, πρέπει σε μία μέρα να την ξεχάσεις, διδασκόμενος από τα λάθη που έχεις κάνει και να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Ευτυχώς για μας δεν ήταν το τελευταίο παιχνίδι, έχουμε την ευκαιρία στην έδρα μας, αυτό που με κόπο προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά, να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, να πάρουμε την πρόκριση για το Final 4 που νομίζω ότι την αξίζουμε και με βάση την απόδοσή μας τη συνολική και στη σειρά, αλλά και ιδιαίτερα χτες (σ.σ. προχθές) κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Από τη πλευρά του Δημήτρης Κατσίβελης υπογράμμισε: «Eίναι δύσκολο να μην σκέφτεσαι τα παιχνίδια που έγιναν στην Πόλη, αλλά και εκείνο που έχουμε μπροστά μας την Παρασκευή. Οφείλουμε, όμως, να τα αφήσουμε όλα στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να αντιμετωπίσουμε σωστά το παιχνίδι με την Ελευσίνα. Θεωρώ πως αυτό το ματς θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά, αλλά και πνευματικά».