Μπαρτζώκας: «Λάθος η σύγκριση με τον περσινό Ολυμπιακό»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και την πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας παρουσιάστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας! 

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, είπε: «Χρειαζόταν πολύ δουλειά από ολόκληρο τον σύλλογο. Αυτοί τελικά που αξίζουν περνάνε στους οκτώ με αυτό το σύστημα. Αυτό, λοιπόν που μετράει είναι ότι κάναμε ό,τι έπρεπε σήμερα. Πήγαμε σε όλες τις μπάλες με μεγάλη αυτοθυσία» και στάθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς.

«Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο για τα τρίποντα, αλλά και για τα 12 ριμπάουντ που πήρε ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την καλύτερη φροντ λάιν στην Ευρώπη. Είχαμε πρόβλημα με την Πρίντεζη, ο οποίος δεν ήταν καλά».

Και συνέχισε: «Εκείνο που μετράει δεν είναι η τεχνική ανάλυση του αγώνα, αλλά η νίκη και ο κόσμος μας που ενθάρρυναν την ομάδα. Αξίζουν πραγματικά να δουν ματς στο Top-8 και γιατί όχι στο φάιναλ-φορ. Όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το τμήμα του μπάσκετ» ενώ μίλησε για την Αναντολού Εφές:

«Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να επικεντρωθούμε στην Εφές Το πλεονέκτημα έδρας το κυνηγήσαμε, όμως δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πώς το ματς με τη Σιένα δεν το χάσαμε, θεωρώ πώς ήταν ισόπαλο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην παράταση. Τα καταφέραμε, όμως και προκριθήκαμε».

Και κατέληξε: «Είναι λάθος να συγκρίνουμε τον φετινό Ολυμπιακό με τον περσινό. Πρέπει να δούμε τι έκαναν οι ομάδες που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το στέμμα τους την επόμενη σεζόν...»

Παπανικολάου: «Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει»

«Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να παίξουμε καλά και να πάρουμε την πρόκριση. Ούτε διασταύρωμα μας ενδιέφερε ούτε τίποτα. Όταν κάνεις σχέδια γελάει ο θεός μαζί σου και γι’ αυτό δεν το κοιτάξαμε καθόλου. Στόχος ήταν το top-8. Όλη η προσπάθεια ανταμείβεται με τον καλύτερο τρόπο. Δεν σημαίνει τίποτα το πλεονέκτημα» δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε προσωπικό ρεκόρ πόντων (21π.) και ριμπάουντ (12ρ.) στην Ευρωλίγκα.

Χάινς: «Οι φίλαθλοι είναι η ψυχή της ομάδας»

Σε πελάγη ευτυχία έπλεε και ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε απέναντί μας έναν αντίπαλο με ταλέντο, όμως για πρώτη φορά ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τη δύναμη που βγάλαμε στην άμυνα, μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη» δήλωσε ο Αμερικανός και στάθηκε στην Εφές:

«Πρόκειται για μια ομάδα επιπέδου φάιναλ φορ, που έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να προχωρήσει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι από σήμερα για να τον ξεπεράσουμε και να προκριθούμε. Προφανώς οι οπαδοί χάρηκαν για την επιτυχία τη σημερινή -αλλά και αυτή που έχουμε στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, οι φίλαθλοι είναι η ψυχή της ομάδας, γι’ αυτούς βρισκόμαστε εδώ. Τους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλη την υπόλοιπη ομάδα για το ότι συνεχίζουμε στη διοργάνωση».