Μπαρτζώκας: «Να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι στις φανέλες»»

2838282 1

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει του ντέρμπι στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (3/3, 21:00), γνωστοποιώντας πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είναι έτοιμος και έτσι δεν θα αγωνιστεί απέναντι στους πράσινους.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων μάλιστα έκανε γνωστό ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα αγωνιστεί απέναντι στους πράσινους, αφού δεν είναι έτοιμος: "Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παίξει στο παιχνίδι. Δεν έχει κάνει προπόνηση, δεν είναι έτοιμος και δεν θα παίξει. Έτσι, μοιραία, ένας σημαντικός παίκτης για εμάς θα είναι έξω".

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με την κρισιμότητα της αναμέτρησης, ο Έλληνας προπονητής είπε: "Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες καθώς βρισκόμαστε προς την τελική ευθεία. Όλες οι ομάδες έχουν στόχους κι αν δεν έχουν, η διοργάνωση είναι τόσο λαμπερή που κανείς δεν επιτρέπεται να είναι χαλαρός. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι τόσο στις φανέλες και στο ποια είναι τα κλαμπ".

Για τα συναισθήματά του που θα αντιμετωπίσει ξανά τον Παναθηναϊκό ως προπονητής του Ολυμπιακού: "Αποφεύγω να μιλάω γι' αυτά. Δεν έχει καμία σημασία τι συναισθήματα έχω εγω. Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό από τότε που έφυγα από τον Ολυμπιακό, σε διαφορετικές συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες και αδυναμίες και η δική μου δουλειά είναι να τα μεταφέρω όλα αυτά στην ομάδα μου. Άρα επικεντρωνόμαστε μόνο στο μπάσκετ".

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι: "Σε αυτή την ερώτηση ποτέ δεν έχω απάντηση. Επειδή είναι ένα άθλημα 140 κατοχών δεν ξέρεις πού θα κριθεί. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι ναεπιβάλουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και ομαδικοί στην επίθεση. Αυτό θα κάνει πολλούς παίκτες να έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι, να είναι συμμέτοχοι σε όλες τις φάσεις του ματς και να έχουμε περισσότερες κατοχές, περισσότερα ριμπάουντ και καλή άμυνα".

Για τη βελτίωση της άμυνας του Ολυμπιακού: "Υπογράψαμε κάποιους παίκτες που έχουν μία τέτοια έφεση. Έπειτα, βελτιώνεσαι με την προπόνηση. Κάνουμε αμυντικές ασκήσεις, δίνουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Μια ομάδα που δεν αμύνεται καλά δεν μπορεί να έχει στόχους. Προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Τα τρία τελευταία παιχνίδια που έχουμε παίξει καλή άμυνα δεν είναι απόλυτος δείκτης. Χρειαζόμαστε περισσότερα παιχνίδια για να ξέρουμε".

Για τις προσθήκες που έγιναν: "Ο Έλις μας βοηθά από την πρώτη μέρα. Ο ΜακΚίσικ έχει περισσότερε μέρες από τον Μπάικς και είναι πιο έτοιμος ως προς την αγωνιστική του κατάσταση και την προσαρμογή του. Τα παιδιά που γυρνάνε από την Κίνα θέλουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Είναι καλοί παίκτες όλοι τους".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να  προς τον κόσμο ενόψει του ντέρμπι: "Έχω ξεσυνηθίσει γιατί έχω να δω δίχτυ τουλάχιστον 7 χρόνια. Μου φάνηκε περίεργο. Κανείς από τη δική μας ομάδα δεν ασχολείται με τίποτα άλλο εκτός από το μπάσκετ. Εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι στο μπάσκετ. Το παιχνίδι είναι ωραίο, να το χαρεί ο κόσμος. Δεν χωρούν πια η τοξικότητα και ο διχασμός στο σπορ μας και στην ελληνική κοινωνία. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, ο καλύτερος να κερδίσει, ελπίζουμε να είμαστε εμείς και αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι πως, εντάξει θα χαρούμε περισσότερο αν κερδίσουμε ή θα στενοχωρηθούμε περισσότερο αν χάσουμε λόγω του ότι αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά στη EuroLeague δεν μπορείς να επενδύσεις περισσότερο από όσο πρέπει σε ένα και μόνο παιχνίδι.".

Για την περιφερειακή άμυνα: "Επειδή υπάρχουν συνεργασίες δύο ατόμων και αυτές περιλαμβάνουν και ψηλό, η περιφερειακή άμυνα εξαρτάται και από τους ψηλούς. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι μία ομαδα που είναι πρώτη στη διοργάνωση στις γρήγορες επιθέσεις και δεύτερη σε κατοχές σε αυτό το κομμάτι, ενώ είναι τελευταία στις επιθέσεις 15 δευτερολέπτων και κάτω. Αυτό δείχνει ότι θέλει να σκοράρει γρήγορα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το αντίθετο από αυτό που θέλουν αυτοί".