Στη Μόσχα με το μυαλό στις... ΗΠΑ

Την ώρα που διοίκηση και τεχνικό τιμ μπαίνουν στην τελική ευθεία όσον αφορά την απόκτηση του... αντί-Μάντζαρη, το μυαλό βρίσκεται στο κρίσιμο παιχνίδι με την Κίμκι για την 7η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. 


Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε το μεσημέριγια την πρωτεύουσα της Ρωσίας όπου την Παρασκευή (15/2, 17:30) θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην ιδιαίτερα δυνατή (φέτος) Κίμκι. Εκτός έμεινε ο Δημήτρης Μαυροειδής και τη θέση του στη 12άδα θα πάρει ο Δημήτρης Κατσίβελης, όπως ακριβώς και στον τελικό κυπέλλου:

«Παίζουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που δεν χάνει σχεδόν ποτέ στο γήπεδο της. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι αν θέλουμε να έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα. Δεν συμφωνώ πως κυνηγάμε την Κίμκι για την τετράδα» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ματς και συνέχισε:

«Είναι τελευταίο ματς πρώτου γύρου και έτσι πρέπει να το δούμε, είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να λέμε τέτοια πράγματα αφού είμαστε ακόμη στον πρώτο γύρο. Κανένα ματς δεν είναι τόσο καθοριστικό ακόμη. Είναι δύσκολο να κερδίσεις εκεί, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης».

Για τον τελικό του κυπέλλου δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα: «Ήταν κάτι που ξέφυγε από τα αθλητικά δεδομένα, κάτι διαφορετικό από αθλητισμό και μπάσκετ και το ξέρουν όσοι ήταν εκεί. Πρέπει να το ξεχάσουμε, δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας» ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αντίπαλο της ομάδας του:

«Για την Κίμκι προπονηθήκαμε και μιλήσαμε δύο μέρες, έχουμε ακόμη μια προπόνηση και εκεί για να αναλύσουμε το πλάνο μας. Ο Πλάνινιτς είναι κομβικός παίκτης για την Κίμκι και σε τέτοια ματς φαίνεται ακόμη περισσότερο η απουσία του Μάντζαρη γιατί πάντα αναλάμβανε αυτούς τους ρόλους. Σλούκας, Λο και Κατσίβελης μπορούν να τα καταφέρουν πιστεύω. Χρειάζεται, όμως, ομαδική δουλειά για να σταματήσεις έναν τέτοιο παίκτη. Φτιάχνει το παιχνίδι για τους άλλους είναι ο πιο σημαντικός παίκτης κατά τη γνώμη μου για την Κίμκι».

Από εκεί και πέρα ρωτήθηκε και για την απόκτηση παίκτη ωστόσο κράτησε κρυφά τα χαρτιά του: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις γκαρντ τέτοια εποχή. Έχουμε καταλήξει σε 4-5 περιπτώσεις οπότε τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε μιας και η διορία που έχουμε εκπνέει».

Παπανικολάου: «Όσο πιο γρήγορα ξεχάσουμε τον τελικό, τόσο το καλύτερο»

Από τη πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Η αναμέτρηση διεξάγεται νωρίς το απόγευμα και όπως έχουμε ενημερωθεί μιας και το παιχνίδι είναι νωρίς, είναι κάπως παράξενο με τις μετακινήσεις και την κίνηση στους δρόμους, οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και έτοιμοι» και συνέχισε:

«Η Κίμκι είναι μια ομάδα που παίζει οργανωμένο μπάσκετ, ομάδα του προπονητή θα έλεγα. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε άμυνα πάνω από όλα. Η Κίμκι μετακινεί σωστά την μπάλα στην επίθεση οπότε χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και μέσω της άμυνας μας να καταφέρουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό».

Όπως ο προπονητής του, έτσι και αυτός, δεν ήθελε να πει πολλά για τον τελικό: «Όσο πιο γρήγορα το αφήσουμε πίσω, τόσο καλύτερα. Ήταν μια μέρα ντροπής για το ελληνικό μπάσκετ και συμφωνούμε όλοι νομίζω. Εμάς η δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ και με όλα αυτά που έγιναν την Κυριακή δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να ανέβουμε ψυχολογικά και να πατήσουμε και πάλι στα πόδια μας σβήνοντας από τον σκληρό μας αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη στην Μόσχα και να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και κρίσιμο για εμάς. Μακάρι όπως και στο Τελ Αβίβ να  μας βγει η πίεση σε καλό και να πάρουμε τη νίκη».

O Μακ και οι... άλλοι 

Στο θέμα του ξένου, ο Σέλβιν Μακ εξακολουθεί να αποτελεί τον νούμερο «1» στόχο του Ολυμπιακού, αλλά από τη στιγμή που περιμένει πως και πως το κάλεσμα των Σέλτικς -λόγω... Μπαρμπόσα- ολοένα και ατονεί η περίπτωση να περάσει τον Ατλαντικό. Βέβαια ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά καλού κακού υπάρχουν και άλλα ονόματα στα υπ' όψιν όπως οι Κέντρικ Πέρκιμς, Ερλ Ρόουλαντ, Ουόλτερ Χοτζ και Κρις Κουίν. Εκτός και αν γίνει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής με τον Τζέρεμι Πάργκο! 

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο με τους Φιλαδέλφια Σίξερς, το οποίο λήγει την ερχόμενη Κυριακή 17 του μήνα. Σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί -κάτι που θεωρείται δύσκολο από τη στιγμή που έχει 23,7 λεπτά συμμετοχής!- δεν αποκλείεται να επανέλθει δυναμικά ο Ολυμπιακός για την αποκτησή του, έχοντας (άλλες) τρεις μέρες προθεσμία!