Ακούραστα στο «ζέσταμα» του Οντομ

odom huge

Λίγο πολύ το αποτέλεσμα του αγώνα στο ΣΕΦ ήταν γνωστό πριν από το τζάμπολ. Όσο ανταγωνιστικός και αν θα παρουσιαζόταν ο Απόλλωνας (που... παρουσιάστηκε για ένα ημίχρονο) το ενδιαφέρον δεν θα ήταν στραμμένο τόσο στο ματς, όσο στο ντεμπούτο του Ντάριους Τζόνσον-Οντομ.

Ο Αμερικανός έδειξε... έξω από τα νερά του, κάτι απολύτως λογικό και φυσιολογικό αν αναλογιστεί κάποιος ότι βρίσκεται στην Αθήνα λιγότερο από μία εβδομάδα, ενώ έχει κάνει τρεις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Παρόλα αυτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να τον ρίξει άμεσα στα «βαθιά» προκειμένου να βρει ρυθμό για να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμος στην αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια για την 2η αγωνιστική του ΤΟΡ-16.

Βέβαια όταν άρχισε να «ζεσταίνεται» μπόρεσε να απαλλαχθεί από το άγχος και να παίξει πολύ πιο ελεύθερα. Κάτι που αποτυπώθηκε στο παρκέ, ειδικά στην τελευταία περίοδο όταν σημείωσε τους επτά από τους συνολικά εννέα πόντους του. Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Πατρινών αν και στο πρώτο μισό του αγώνα μπόρεσαν να μείνουν ανταγωνιστικοί έχοντας φέρει το ματς στα ίσια (28-28 λόγω και των 0/14 σουτ έξω από τα 6.75μ. που είχαν οι γηπεδούχοι μέχρι εκείνο το σημείο) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (38-31).

Έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι και... εξαφανίστηκαν στέλνοντας την διαφορά στους 20 πόντους για να τελειώσει το ματς με σκορ 83-62. Όσον αφορά τον Οντομ, πρόκειται για έναν παίκτη αθλητικό, με εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας που του αρέσει να «τρυπάει» τις αντίπαλες άμυνες, είτε με διείσδυση, είτε με split out και πάσα σε ελεύθερο παίκτη. Εβγαλε ενέργεια, πήρε προσπάθειες όταν χρειάστηκε, ενώ δεν έκανε κατάχρηση και μοίρασε τη μπάλα ακόμα και σε στιγμές που ήταν αμαρκάριστος.

Φυσικά η διαφορά δυναμικότητας με τον Απόλλωνα δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, κάτι το οποίο θα φανεί στα επόμενα (δύσκολα) παιχνίδια του Ολυμπιακου εντός αλλά και εκτός των συνόρων. Ο Σφαιρόπουλος μπόρεσε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, ακόμα και δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Πρίντεζη (όπως και τον Λοτζέσκι ο οποίος «κόπηκε» προς το παρόν από το ρόστερ της Basket League) ο οποίος έμεινε εκτός 12άδας για προληπτικούς -κυρίως- λόγους.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 38-31, 59-42, 83-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Οντομ 9 (2/6δίπ., 1/3τρίπ., 2/2βολ., 2ριμπ., 2ασ. σε 16:04), Τζέιμς 7, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 11 (1/3τριπ., 6ασ.), Στρόμπερι 8 (1/5τρίπ.), Μιλουτίνοφ 12, Αγραβάνης 8 (1/4τρίπ.), Μάντζαρης 5 (1/4τρίπ.), Χάκετ 3, Αθηναίου 10 (0/4τρίπ.)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Μέξας): Πάλμπλαντ 11 (3), Τζαουάρα 3, Ντίλαρντ 12, Μέιερ 18 (8/11δίπ., 6ριμπ.), Σάντλερ 8, Αργυρόπουλος 1, Βεργίνης 7(1), Μαστρογιαννόπουλος, Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου, Νικολόπουλος, Γουντς.