Δράμα στην Κηφισιά!

tsamiss

Ο Μανόλης Παπαμακάριος τα έκανε όλα στα τελευταία λεπτά και οδήγησε τον ΚΑΟΔ σε μεγάλη νίκη στην Κηφισιά επί των... κουρασμένων παλικαριών του Ηλία Παπαθεοδώρου. Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Ρόδο, το ίδιο και ο Πανιώνιος από την Ελευσίνα.

Στην Κηφισιά ο ΚΑΟΔ ήταν παλικάρι και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη (79-78) επί της ομάδας των βορείων αθηναϊκών προαστίων, που παραπαίει γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια της (μαζί με το Κύπελλο). Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, ο ΚΑΟΔ πήρε στο δεύτερο ημίχρονο ένα προβάδισμα που άγγιξε τους 10 πόντους, καθώς ο Ρόου ήταν εγγύηση στην επίθεση, ενώ Παπαμακάριος και Άτκινς βοηθούσαν σημαντικά. Λίγο μετά την έναρξη της τελευταία περιόδου το σκορ ήταν 63-52 υπέρ των φιλοξενουμένων και τότε ο Παπαθεοδώρου σε ένα απονενοημένο διάβημα έπαιξε με με τέσσερις κοντούς και πίεσε. Η πίεση έφερε καρπούς και με παίκτη κλειδί τον Ψαθά η Κηφισιά πέρασε μπροστά με 69-68 ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος, αλλά τότε μίλησε ο Παπαμακάριος. Με κλέψιμο και καλάθι κι ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο 11'' πριν από το φινάλε κράτησε όρθιο τον ΚΑΟΔ και του χάρισε τη μεγάλη νίκη (79-78). Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Ελευσίνα ο Πανιώνιος κατάφερε να μείνει όρθιος στην αντεπίθεση του Πανελευσινιακού στο δεύτερο μερος και να πάρει μια σπουδαία νίκη με 70-68. Οι "κυανέρυθροι" ξεκίνησαν εκρηκτικά, προηγήθηκαν με 31-15 στην πρώτη περίοδο και τον Κορόλεφ να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ συνεπικουρούμενος από τον καλό Ταμπς στο ντεμπούτο του, όμως στη συνέχεια η υπεροχή τους εξανεμίστηκε και ο Πανελευσινιακός σιγά σιγά πλησίασε. Ο νεαοποκτηθείς Λούμπι και ο Τσακαλέρης αρχικά και ο Τζόνσον στη συνέχεια "ροκάνισαν" τη διαφορά, μείωσαν 70-67 στο 38', αλλά στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα δεν μπήκε καλάθι και ο Πανιώνιος νίκησε! Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός και πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Κολοσσού (69-67), ο οποίος είχε την ευκαιρία να "κλέψει" το παιχνίδι, αλλά το τρίποντο του Λαρεντζάκη στην εκπνοή ήταν άστοχο. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με 65-58, αλλά ο Κολοσσός με πρωταγωνιστή τον Τσάμη ισορρόπησε ξανά. Και καθώς ο Τσόχλας έχασε δύο κρίσιμες βολές στην τελευταία κατοχή του ΠΑΟΚ, είχε την ευκαιρία να νικήσει, αλλά ο Λαρεντζάκης αστόχησε. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα ο Απόλλων ήταν ο νικητής στο πρώτο πελοποννησιακό ντέρμπι της ιστορίας της Α1 επικρατώντας με του Κοροίβου με 77-72 στην παράταση. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, οπότε ο Απόλλων είχε μεν ένα προβάδισμα και τον Σκορδίλη να κάνει θραύση μέσα στις δύο ρακέτες, όμως ο Κόροιβος καράφερνε να διατηρεί την επαφή του με σκορ, παρά την απουσία του τραυματία Βασίλιεβιτς, εκμεταλλευόμενος την καλή παρουσία του Ντέιβις και την αστοχία του αντιπάλου του. Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων πήρε πολλές βοήθειες από τον Ελ Αμίν και την άμυνά του, κατάφερε να σταθεροποιήσει τη διαφορά στο επίπεδο των 10-12 πόντων, όμως στο τελευταίο δίλεπτο... έβγαλε μόνος του τα μάτια του. Με απανωτά λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Κόροιβο, όχι μόνο να ψαλιδίσει τη διαφορά, αλλά και με δύο τρίποντα των Ντείβις και Γκάρετ να ισοφαρίσει (65-65) και να στείλει τον αγώνα στην παράταση! Εκεί ο Κόροιβος ξεκίνησε φουριόζος, αλλά στα τελευταία δύο λεπτά ο Απόλλωνας έπαιξε άμυνα και με κρίσιμα σουτ από τον Αργυρόπουλο και τον Γεωργαλλή πήρε τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Αλεξάνδρειο ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ασυγκράτητος στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε τις βάσεις για τον περίπατο του Άρη, που δεν χρειάστηκε να ιδρώσει ιδιαίτερα για να νικήσει με 91-60 τα Τρίκαλα. Ο Βεζένκοφ πέτυχε τους 21 από τους 24 πόντους του στα πρώτα 20 λεπτά, οπότε ο Άρης προηγήθηκε με 44-30, ενώ στο δεύτερο μέρος, όταν το νερό είχε μπει στο αυλάκι, οι Πάσαλιτς, Νέιμικ και Γκίκας έκαναν την περισσότερη δουλειά διευρύνοντας τη διαφορά απέναντι στα Τρίκαλα, που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη και... δεν ακούμπησαν. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.