Μεγάλες νίκες για Ελευσίνα, Κόροιβο

koustenis

Με τον Τζίμη Κουστένη στον πάγκο ο Πανελευσινιακός πήρε φόρα και πέρασε και μέσα από τα Τρίκαλα, ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Κόροιβος στην Αμαλιάδα επί του Άρη. Χωρίς νίκη παραμένει ο Πανιώνιος.

 

Αυτή τη φορά "καθάρισαν" οι Αμερικανοί για τον Πανελευσινιακό, που νίκησε μέσα στα Τρίκαλα με 70-65. Ο Ελάιτζα Τζόνσον ήταν ο κορυφαίος με 19 πόντους, ωστόσο ο Κοξ και ο Ρόμπινσον βοήθησαν σημαντικά ώστε η ομάδα της Ελευσίνας να ξεφύγει με 63-56 στο 34' και να κρατήσει αυτή τη διαφορά ως το τέλος. Τα Τρίκαλα είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά κανένας εξ αυτών δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος πήρε μεγάλη νίκη επί του Άρη (73-69) χάρη στον Λόου, ο οποίος όχι μόνο ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 π., αλλά πήρε και το πιο κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ του αγώνα 22'' πριν από το τέλος μετά από άστοχο τρίποντο του Βασίλιεβιτς. Στη συνέχεια έδωσε στον Βόσνιο, ο οποίος με δύο βολές έκανε το 72-69 και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη του Κόροιβου, καθώς στη συνέχεια ο Τόμας αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης. Ο Άρης με τον Βεζένκοφ να κάνει μεγάλο παιχνίδι (23π., 13ρ.) και τον Πάσαλιτς να σιγοντάρει (19π.) προηγήθηκε με 25-9 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά δεν μπόρεσε να συντηρήσει αυτή τη διαφορά, διότι αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Δράμα ο Πανιώνιος έδειξε και πάλι επί 30 λεπτά ικανός να πάρει την πρώτη φετινή νίκη του, αλλά στην τελευταία περίοδο κατέρρευσε ξανά. Έτσι ο ΚΑΟΔ νίκησε με 80-69, αφού έτρεξε ένα σερί 16-3 στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το οποίο ξέφυγε 77-65 και "καθάρισε". Λο και Ζάρας ήταν οι πρωταγωνιστές, ενώ θετικός μετά από πολύ καιρό ήταν και ο Χρυσικόπουλος. Ο Κορόλεφ ήταν για μια ακόμα φορά όλα τα λεφτά για τον Πανιώνιο. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Ρόδο, τέλος, η Κηφισιά συνέχισε την προέλασή της νικώντας με 73-64 τον Κολοσσό, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Άρη Λυκογιάννη. Με πρωταγωνιστές τους Ντούβνιακ (19π.) και Πεσάκοβιτς η Κηφισιά ανέτρεψε το προβάδισμα των γηπεδούχων, προηγήθηκε με 42-34 στο ημίχρονο και δεν κοίταξε ξανά πίσω της, αφού εκτός των άλλων ο Μαυροειδής κέρδιζε όλες τις μάχες μέσα στη ρακέτα (15π., 13ρ.). Ο Μπάρλος έκανε το ντεμπούτο του με την Κηφισιά, αφού ο Πατ Γιούιν αποτελεί παρελθόν. Για τον Κολοσσό όλα τα λεφτά ήταν ο Χάγκινς (20π.). Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.