Πάρτι... εκτός έδρας!

vaughn

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους το Σάββατο στην Α1, καθώς νίκησαν στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του προγράμματος! Ο Άρης ήταν ο μόνος γηπεδούχος που τα κατάφερε, κι αυτός με αρκετό ζόρι κόντρα στον Απόλλωνα Π.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολα από τη Δράμα, ενώ και το Ρέθυμνο απέδρασε δια πυρός και σιδήρου από την Αμαλιάδα. Αντίθετα η Κηφισιά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην Ελευσίνα, τα δε Τρίκαλα έκαναν υγιεινό περίπατο στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον απογοητευτικό Πανιώνιο.

Στη Δράμα ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς τον τραυματία Τζέικ Όντουμ και ζορίστηκε αρκετά μέχρι να νικήσει (68-64), αφού ο ΚΑΟΔ έδειχνε διάθεση να πάρει μια μεγάλη γι' αυτόν νίκη. Ο "δικέφαλος" πήρε ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή και με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στις αρχές της τελευταίας περιόδου, το διατήρησε ως το τέλος κυρίως χάρη στις προσπάθειες των Κάρτερ (18π.), Τσόχλα (14π.) και Χαραλαμπίδη (16π.). Ο τελευταίος μάλιστα πέτυχε κι ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο στο τέλος με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το σκορ 66-61 και ουσιαστικά "καθάρισε". Ο ΚΑΟΔ έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (18), αλλά ήταν τραγικά άστοχος (22/76 σουτ!) και αυτό του κόστισε. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος πάλεψε σκληρά για να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του, όμως το Ρέθυμνο ήταν πιο ψύχραιμο και έμπειρο και κατάφερε να πάρει μια δύσκολο όσο και πολύτιμη νίκη (75-72). Ο Κόροιβος πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή χάρη στις προσπάθειες του Μάτζετ (16π.) και παρά το ότι ο Λόουρι ήταν σε κακή μέρα. Το Ρέθυμνο ωστόσο είχε τις απαντήσεις κυρίως με τους Σάφτενααρ και Φαγέ (από 15π. έκαστος), έτσι το ντέρμπι ήταν μεγάλο και... διαρκές. Μέχρι που στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Κράβιτς μετέτρεψε μόνος του το 66-70 σε 73-70 υπέρ του Ρεθύμνου με 7 συνεχόμενους πόντους και ουσιαστικά διασφάλισε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Ο Κόροιβος πάντως είχε την ευκαιρία να νικήσει όταν 8'' πριν από τη λήξη ο Βασιλιέβιτς πήρε ένα σουτ, αλλά αστόχησε. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός κατάφερε να προβάλει σοβαρή αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο. Στη συνέχεια η Κηφισιά επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και νίκησε εύκολα με 79-68. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστές τους Ρόμπινσον (18π.) και Μάρκοβιτς (13π.) κατάφεραν να καλύψουν το -10 του πρώτου δεκαλέπτου και να περάσουν έστω και για λίγο μπροστά στη δεύτερη περίοδο, που έληξε με 42-38 υπέρ της Κηφισιάς και έδωσε την εντύπωση ότι θα ακολουθούσε ντέρμπι. Όμως στην τρίτη περίοδο ο φορμαρισμένος Δημήτρης Μαυροειδής (20π.) έκανε πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες και βοήθησε την ομάδα των βορείων αθηναϊκών προαστίων να... εξαφανιστεί. Λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 63-43 για τους φιλοξενούμενους, που πέτυχαν εν τέλει με άνεση την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους για φέτος. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Νέα Σμύρνη τα Τρίκαλα έκαναν έναν απρόσμενο περίπατο νικώντας με 98-60 τον τραγικό Πανιώνιο. Όλα κρίθηκαν στο 9λεπτο 6'-15' όταν Τρίκαλα έτρεξαν ένα απίθανο σερί 23-2, προηγήθηκαν με 37-17 και έκτοτε δεν έδωσαν δικαίωμα στους "κυανέρυθρους" να τους απειλήσουν. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν και πάλι ένα σωρό τρίποντα χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι, όμως από κάποια στιγμή και μετά είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους και σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν. Ο Πανιώνιος ήταν απογοητευτικός και αν δεν κάνει κάτι σύντομα, τότε η παρουσία του στην Α1 θα αποδειχθεί τυπική. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης έμελλε να είναι ο μοναδικός γηπεδούχος που θα έπαιρνε τη νίκη το Σάββατο, αν και το έργο του κόντρα στον Απόλλωνα Π. δεν ήταν εύκολο (69-64). Ο Άρης πήρε από την αρχή το προβάδισμα, αλλά ο Απόλλων χάρη στις προσπάθειες κυρίως του Φιτζπάτρικ (21π.) κατάφερνε να μένει κοντά και να απειλεί. Οι γηπεδούχοι με τον... υπηρεσιακό Αντεγκμπόγε (αντικαθιστά τον τραυματία Τόρεϊ Τόμας) να δίνει πολλές και σπουδαίες λύσεις, ξέφυγαν με 51-39 στο τέλος της τρίτης περιόδου και όταν ο Απόλλων πλησίασε ξανά, τη λύση έδωσε ο Πάσαλιτς, που με ένα κρίσιμο τρίποντο έδωσε το έναυσμα για νέο σερί, που έφερε τον Άρη μπροστά με 69-57 στο 38' και ουσιαστικά του χάρισε τη νίκη. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.