Πάει ΣΕΦ με... συνταγή Αλβέρτη!

Από τη μέρα που ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αντικαθιστώντας τον Αργύρη Πεδουλάκη, αυτό που έλεγε αφορούσε το (πιο) γρήγορο μπάσκετ που ήθελε να προσθέσει στο παιχνίδι της ομάδας.

Μέρα με τη μέρα, ματς με το ματς, οι «πράσινοι» ολοένα και προσθέτουν ταχύτητα και δείχνουν ικανοί να τρέξουν και να ανοίξουν το παιχνίδι. Απαλλαγμένοι και από το... άγχος της Ευρωλίγκας, επικράτησαν εύκολα του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας με 82-71 και έδειξαν σε καλή κατάσταση ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Μπορεί να μην υπάρχει σκοπιμότητα από τη στιγμή που δεν θα ξέρουν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφς, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο! Απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Αλβέρτης όχι μόνο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, αλλά είδε την ομάδα του να τρέχει στο transition, να παίζει ελκυστικό μπάσκετ και να τελειώνει το ματς με... 8/8 αιφνιδιασμούς!

Αριθμός σπάνιος για τα φετινά δεδομένα του Παναθηναϊκού που είχε και 70% στα δίποντα με 30/43 σουτ! Ο Στεφάν Λάσμε ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις περισσότερες ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη (10π., 7ασ.) τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 8/13 δίποντα. Στον αντίποδα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά εύστοχοι έξω από τα 6.75μ. έχοντας 10/21 τρίποντα. Βέβαια τους περισσότερους πόντους από έναν παίκτη τους πήρε μέσα από το «ζωγραφιστό» με τον Γιώργο Μπόγρη να είναι ο καλύτερος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί από το... δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός έτρεξε, πήρε εύκολους πόντους και δεν έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να φτάνουν τη διαφορά και στους 20 πόντους (52-72) στο 34'.

 Πάντως το πρόσωπο της βραδιάς δεν βρίσκονταν μέσα στο παρκέ, αλλά... έξω από αυτό. Ο λόγος για τον Μάικ Τζόουνς, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα ύστερα από 24 χρόνια και τιμήθηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την προσφορά του στην ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο πρώτος ξένος του «δικέφαλου του βορρά» στο πρωτάθλημα της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 31-45, 50-61, 71-82

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 9 (3), Χαραλαμπίδης 3 (1), Τσόχλας 2, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 10 (2), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 11 (1), Καλλές 3, Μπόγρης 14 (5 ριμπάουντ), Κασελάκης 5 (1), Λιάπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 2, Κάρι 6, Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 10, Λάσμε 20, Μαυροκεφαλίδης 10 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 10 (7 ασίστ), Γκιστ 4, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 4, Ράιτ 10