Καλά και... Τρίκαλα!

ewing

Με τον Γιούιν να κυριαρχεί μέσα στις δύο ρακέτες και τον Περούνιτσιτς να πετυχαίνει τα δύο πιο κρίσιμα τρίποντα του αγώνα τα Τρίκαλα πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους για φέτος επικρατώντας του Απόλλωνα (74-67) και «κλειδώνοντας» την παραμονή στην Α1.

Ο Ουίλσον μπήκε με χέρι «καυτό», σκόραρε τους 12 από τους πρώτους 15 πόντους του Απόλλωνα, ευστοχώντας κατά συρροή σε τρίποντα, κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς νωρίς κεφάλι στο σκορ με 15-8 (7’). Τα Τρίκαλα με τον Εβανς και τον Δεληγιάννη προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Απόλλων, παρότι έπαιζε χωρίς τον τραυματία Μπολντς και με τον άλλο τραυματία γκαρντ, τον Ρος, να δείχνει ανήμπορος να βοηθήσει, έκανε θραύση έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Μολονότι ο Σαπ μείωσε 18-16 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Απόλλων στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης είχε τρέξει ένα σερί 15-3 και είχε προηγηθεί με 33-19, καθώς τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και στα τρίποντα είχαν πάρει ο Πέτροβιτς με τον Λιανό, ενώ βοηθούσε και ο Ντάνιελ μέσα στο καλάθι. Τα Τρίκαλα ήταν άστοχα από την περιφέρεια και κυρίως αυτό το γεγονός ήταν που τα ανάγκασε να χάσουν την επαφή με το σκορ. Το ξύπνημα του Γιούιν απλώς συνέβαλε στο να συγκρατηθεί η διαφορά στο επίπεδο των 12 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (40-28), όμως στην τρίτη περίοδο το σκηνικό άλλαξε.

Οι παίκτες του Απόλλωνα έχασαν την ευστοχία τους, τα τρίποντα έπαψαν να μπαίνουν σωρηδόν και καθώς λύσεις μέσα στη ρακέτα δεν είχαν, αντιμετώπισαν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Το 45-31 του 22’ έγινε 53-51 στο 32’, καθώς οι Ματαλόν και Περούνιτσιτς βοήθησαν πολύ τον Γιούιν στο σκοράρισμα, και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Πάντως ο Ουίλσον, που κρατούσε όρθιο τον Απόλλωνα, και ο Ρος με ένα πολύτιμο τρίποντο έδωσαν σημαντική ανάσα στους γηπεδούχους και τους επέτρεψαν να προηγηθούν με 58-51 στο 33’ αποτρέποντας τα Τρίκαλα από το να περάσουν μπροστά και να αποκτήσουν και το ψυχολογικό προβάδισμα.

Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Με τον Γιούιν να προσφέρει συνεχώς πολύτιμες επιθετικές λύσεις, τον Πορίνι να συνδράμει αποφασιστικά και την άμυνα να λειτουργεί σωστά, τα Τρίκαλα πέρασαν στο 35’ για πρώτη φορά μπροστά με 60-59 και δύο λεπτά αργότερα διεύρυναν το προβάδισμά τους στους 5 πόντους (64-59), τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί 13-1 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Τα πιο μεγάλα σουτ του αγώνα, πάντως, τα έβαλε ο Περούνιτσιτς. Ήταν δύο τρίποντα πριν και μετά από ένα άστοχο τρίποντο του Αργυρόπουλου. Με αυτά τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με 70-61 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη και «καθάρισαν». Ο Απόλλων δεν είχε δύναμη να πετύχει νέα ανατροπή, όπως αυτή που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στην Ελευσίνα κι έτσι τα Τρίκαλα σημείωσαν δόξη και τιμή την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους για φέτος με 74-67 «κλειδώνοντας» την παραμονή τους στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-28, 50-45, 67-74.

Απόλλων Π.: Ρος 10(2), Αργυρόπουλος 1, Ντάνιελ 8, Ουίλσον 20(5), Λιανός 7(1), Βλ. Πέτροβιτς 6(2), Ζαφείρης 1, Μιλουτίνοβιτς 11(1), Χοτ 3(1).

Τρίκαλα: Έβανς 13, Περούνιτσιτς 14(4), Γιούιν 14, Γιαννακίδης, Ου. Πέτροβιτς, Πορίνι 7, Σαπ 5(1), Δελγιάννης 7, Ματαλόν 11, Πάνος 1, Νικολόπουλος 2.