Τρένο η Κηφισιά!

liako

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την καταπληκτική Ν. Κηφισιά! Ούτε ο Πανιώνιος, που "προσκύνησε" κι αυτός στο Ζηρίνειο (64-60) κι έτσι οι Κηφισιώτες έκαναν το 9/11 τελευταία παιχνίδια και φλερτάρουν με την πρώτη τετράδα!

Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο Πανιώνιος είχε ένα μικρό προβάδισμα χάρη στις εμπνεύσεις των Αμερικανών του και τη βοήθεια που έδωσε ο Σκορδίλης κάτω από τα καλάθια, η Κηφισιά πήρε τον έλεγχο στη δεύτερη περίοδο, που ήταν μακράν η καλύτερή της στον αγώνα. Με πολύ καλή άμυνα, που εγκλώβισε τον Πανιώνιο, και τον Ψαθά να δίνει απρόσμενα σημαντική βοήθεια στους Κρόκερ, Γκάρετ, που είχαν αναλάβει να σηκώσουν το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος, η ομάδα των βορείων αθηναικών προαστίων πέρασε μπροστά και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 36-30.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, παρότι το μπάσκετ που παιζόταν δεν ήταν ποιοτικά καλό. Ο Πανιώνιος προσπάθησε με καλύτερη άμυνα και τους Μίλμπουρν, Κάρτερ στην επίθεση να ανακάμψει, όμως η Κηφισιά, παρόλο που ήταν άστοχη από την περιφέρεια, κρατούσε το προβάδισμα. Μάλιστα με τρίποντο του Βασίλιεβιτς, το ένα από τα μόλις δύο που πέτυχε σε όλο τον αγώνα η ομάδα, προηγήθηκε με 47-42 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η αφύπνιση στην τελευταία περίοδο του ΜακΚόλουμ βοήθησε τον Πανιώνιο να περάσει μπροστά. Με 10 συνεχόμενους πόντους του Αμερικανού οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν με 54-51 στο 37', αλλά η Κηφισιά δεν έχασε την ψυχραιμία της. Κρόκερ, Τσαλδάρης και ο Μπάρλος την κράτησαν όρθια, ενώ όταν ο Μπατής άρχισε να επιδίδεται σε ρεσιτάλ αστοχίας ήταν ο Βασίλιεβιτς αυτός που με την ευστοχία του στις βολές σφράγισε την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας των βορείων αθηναϊκών προαστίων και ανάγκασε τον Πανιώνιο να... παραχωρήσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 36-30, 47-42, 64-60

Ν. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 15(2), Λιακόπουλος 4, Κρόκερ 13, Ψαθάς 6, Γκάρετ 5, Γουντς 2, Τσαλδάρης 4, Αντεγκμπόγε 4, Κακιούζης 4, Μπάρλος 7.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 19(2), Κάρτερ 13(2), Μίλμπουρν 15(2), Αθανασούλας, Μπατής 2, Σκορδίλης 7, Λάνγκφορντ, Μισέλ 2, Σίμτσακ, Κυρίτσης 2, Σαλούστρος.