Αρχάγγελος... Γκάμπριελ!

gabriel

Το Ρέθυμνο έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στα μαχητικά Τρίκαλα, τα οποία κατάφεραν να νικήσουν (79-77) χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Γκάμπριελ, αλλά και την αστοχία του Πέτροβιτς στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα.

 Τα Τρίκαλα έδειξαν από την αρχή τις… άγριες διαθέσεις τους μπαίνοντας με σκοπό να χτυπήσουν στα ίσια το παιχνίδι. Τα τρίποντα των Μουτακαμπίρ και Γιαννακίδη επέτρεπαν στη θεσσαλική ομάδα να συμβαδίζει στο σκορ με το Ρέθυμνο, που είχε κι αυτό καλά ποσοστά και τον Γκάμπριελ βασική επιθετική αιχμή. Όταν μάλιστα προς το τέλος της πρώτης περιόδου ο Καλαμπόκης έδωσε κάποιες λύσεις, το Ρέθυμνο πήρε ένα προβάδισμα πέντε πόντων (26-21).

Και το διεύρυνε στη δεύτερη περίοδο, καθώς «ξύπνησε» ο Χαρτ και συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το Ρέθυμνο να προηγηθεί στο 15΄με 40-31 δείχνοντας διάθεση να επιβάλει πλήρως το ρυθμό του, όμως ακριβώς σε εκείνο το σημείο έπαθε μπλακ άουτ. Και τελικώς συνέβη το αντίθετο. Τα Τρίκαλα κυριάρχησαν πλήρως!

Με καλή άμυνα και τους Γιούιν, Εβανς να βοηθούν τους Μουτακαμπίρ, Γιαννακίδη, οι οποίοι συνέχιζαν να «πυροβολούν» από την περιφέρεια, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 19-4, με το οποίο προηγήθηκε στο 19’ με 50-44 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 50-46 ανατρέποντας το σκηνικό.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 9 πόντων (58-49) στο 24’, καθώς ο Γιούιν έκανε σπουδαία δουλειά μέσα στη ρακέτα, ωστόσο κάπου εκεί το Ρέθυμνο, που αίφνης είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αντέδρασε. Με τα τρίποντα του Αγγελόπουλου και κάποια καλάθια των Γκάμπριελ, Χαρτ, που κεφαλαιοποίησαν τις καλές άμυνες, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 61-60 στο 29’, καθώς ο αγώνας είχε γίνει μέγα ντέρμπι.

Τα Τρίκαλα δεν το έβαλαν κάτω και με συνεχόμενες βολές του Δεληγιάννη, που έδωσε σημαντική βοήθεια στον Γιούιν μέσα στη ρακέτα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη συλλογή ριμπάουντ, προηγήθηκαν με 75-70 στο 36’ και έδειξαν να γίνονται αφεντικό του αγώνα την κατάλληλη στιγμή. Λίγο πριν από το τέλος του.

Όμως ο Γκάμπριελ είχε διαφορετική γνώμη. Με πέντε συνεχόμενους πόντους και μια τάπα πάνω στον Γκρέιντζερ ενδιαμέσως έφερε το… θρίλερ ξανά στα ίσια δύο λεπτά πριν από το τέλος του (77-77). Από εκεί και πέρα μέτρησε η ψυχή και το πάθος, που φαίνεται ότι διέθεταν μεγαλύτερο οι γηπεδούχοι. Διότι οι Καλλινικίδης και Λάτοβιτς άρπαξαν δύο διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και έδωσαν την ευκαιρία στον Χαρτ να ξαναβάλει το Ρέθυμνο μπροστά στο σκορ με 79-77 μισό λεπτό πριν από τη λήξη! Τα Τρίκαλα είχαν μείνει για τρία λεπτά χωρίς πόντο, παρ’ όλα αυτά είχαν ακόμα πιθανότητες μετά τα απανωτά λάθη των Καλαμπόκη, Χαρτ στα τελευταία δευτερόλεπτα, που βάλθηκαν να… χάσουν μόνοι τους το παιχνίδι.

Το τρίποντο, όμως, που επιχείρησε ο Πέτροβιτς στο τέλος ήταν άστοχο, έτσι τα Τρίκαλα έχασαν και την τελευταία ευκαιρία τους, το δε Ρέθυμνο γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 79-77.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 46-50, 64-64, 79-77.

Ρέθυμνο: Χαρτ 17(1), Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 12(3), Ράιτ 3(1), Καλαμπόκης 11, Κανονίδης, Λάτοβιτς 5(1), Αλεξάντερ 2, Άρμπετ 3(1), Γκάμπριελ 20(2).

Τρίκαλα: Έβανς 10, Περούνιτσιτς, Γιούιν 13, Γιαννακίδης 13(2), Πέτροβιτς 3, Γκρέιντζερ 8, Δεληγιάννης 10, Ματαλόν 6, Μουτακαμπίρ 14(4).