Μια ωραία ατμόσφαιρα...

aggelop-dimitrakis

Η κλήρωση των διαητητών του τρίτου τελικού άρχισε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να διαψεύδει την επίθεση στον Φούφη και τον Ολυμπιακό να καταγγέλλει την ΚΕΔ και τελείωσε με αντεγκλήσεις και τον Γιαννακόπουλο να απειλεί τους Αγγελόπουλους ότι θα... χορέψουν!

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Σκινδήλιας, Σταυρόπουλος) ήταν αυτοί που άρχισαν πρώτοι. Κατήγγειλαν την ΚΕΔ για τρία πράγματα. Πρώτον, επειδή δεν έχει πάρει δημοσίως θέση για την επίθεση του Γιαννακόπουλου στον διαιτητή Φούφη στον δεύτερο τελικό. "Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας στα αποδυτήρια των διαιτητών κι εσείς κάνετε σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Πρέπει να παραιτηθείτε όλοι. Δεν καταδικάζετε, άρα είστε συνεργοί", είπε ο Σκινδήλιας. Δεύτερον, επειδή ορίζει πρώτους διαιτητές κατά το δοκούν και τρίτον, επειδή χρησιμοποιεί άπειρους διαιτητές, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Παναγιώτου.

Ακούγοντας τα παραπάνω επενέβη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος διέψευσε ουσιαστικά ότι υπήρξε επεισόδιο στο ημίχρονο του δεύτερου τελικού στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ! "Υπάρχει έκθεση του ΟΑΚΑ, της αστυνομίας και του εισαγγελέα και καμία από αυτές δεν αναφέρει πουθενά όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες κι έχουν γίνει σημαία από τον Ολυμπιακό. Ο Φούφης ψεύδεται! Βάσει των εκθέσεων αποδεικνύεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Δεν μπορεί ο κάθε Φούφης να σπιλώνει υπολήψεις"!

Δίπλα του ο Μάνος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση από πλευράς Ολυμπιακού και για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας από "σοβαρούς ανθρώπους με γραβάτες". Κι αφού κατά τη διάρκεια της κλήρωσης συνέχισε να διαφωνεί με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού για το ποιος δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας, ήρθε η σειρά του προέδρου της ΚΕΔ, Στέλιου Συμεωνίδη, να δώσει κάποιες απαντήσεις.

"Δεν με ενδιαφέρει τι λέτε εσείς. Εγώ είμαι ευτυχισμένος από τις διαιτησίες των δύο αγώνων. Ο Παναγιώτου ήταν άριστος", είπε και στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος για τον διαιτητή Σώμο:

Σκινδήλιας: «Το Σώμο γιατί δεν τον βάλατε στην κλήρωση»;

Συμεωνίδης: «Ο Σώμος λείπει στο εξωτερικό».

Σκινδήλιας: «Εμείς ξέρουμε ότι ο Σώμος έφυγε χθες. Γιατί δεν έπαιξε στους δύο πρώτους τελικούς».

Παπαδόπουλος: «Δεν μπορώ να καταλάβει πώς ξέρει πάντα ο Ολυμπιακός πότε έρχονται και πότε φεύγουν οι διαιτητές».

Σκινδήλιας: «Πρέπει να ενημερωνόμαστε γιατί θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείτε».

Παπαδόπουλος: «Ναι, αλλά πείτε μου από που το γνωρίζετε. Παίρνετε τους διαιτητές τηλέφωνο»;

Ο Συμεωνίδης επέμεινε ότι η διαιτησία των δύο πρώτων αγώνων ήταν πολύ καλή, τόνισε πως ο Αναστόπουλος τον δικαίωσε προσωπικά και απάντησε στο αίτημα του Ολυμπιακού να παραιτηθεί η ΚΕΔ: "Να κάνετε τα παράπονά σας στον κ. Βασιλακόπουλο. Εμείς είμαστε μέρος του πρωταθλήματος. Η θητεία μας τελειώνει έτσι κι αλλιώς τον άλλο μήνα, οπότε ό,τι αλλαγές είναι να γίνουν, θα γίνουν. Δεν φταίμε εμείς που κάποιοι άλλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Απλά εμείς είμαστε το εύκολο θύμα".

Η Ευρωλίγκα και οι... γραφικοί!

Από εκεί και μετά άρχισαν τα... ωραία. Αφορμή στάθηκε η επισήμανση του Συμεωνίδη στον Γιαννακόπουλο ότι "και στην Ευρωλίγκα γίνονται μεγαλύτερα λάθη από αυτά που γίνονται εδώ, αλλά δεν βλέπω να το κάνετε μεγαλύτερο θέμα".

Τι το 'θελε; "Κάνετε λάθος. Έχουν γνώση οι φύλακες. Κι εκεί θα αλλάξουν τα πράγματα. Δεν γίνεται ο Λαμόνικα να σφυρίζει τον Ολυμπιακό μέσα έξω!" ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια κατήγγειλε ότι στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ όλο το γήπεδο τον έβριζε, όμως ο Γκόντας δεν σημείωσε κανένα σύνθημα πλην ενός. "Κουφός ήταν;" αναρωτήθηκε.

Ο Συμεωνίδης προσπάθησε να υπεραμυνθεί του διαιτητή κι αυτό οδήγησε στο ξέσπασμα του Γιαννακόπουλου. Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν απείρου κάλλους:

Γιαννακόπουλος: "Δεν φταίει μόνο ο κ. Γκόντας. Φταίνε και αυτοί οι γραφικοί οι Αγγελόπουλοι που βγάζουν ανακοίνωση επί προσωπικού και λένε μαζέψτε τον! Ντροπή τους! Το γυρίσατε το θέμα στο προσωπικό και θα βγείτε χαμένοι».

Σκινδήλιας: «Επρεπε να σας είχαν μαζέψει εδώ και καιρό. Απειλές εμείς δεν δεχόμαστε. Αλλού αυτά. Στους διαιτητές που σας παίρνει».

Γιαννακόπουλος: «Δεν απειλώ κανέναν. Εσείς θελήσατε να το γυρίσετε σε προσωπικό και θα... χορέψετε! Ντροπή στους Αγγελόπουλους που δεν έχουν μάθει τρόπους από το σπίτι τους"!

Μετά από όλα η συνεδρίαση λύθηκε και άπαντες αποχώρησαν με τον φόβο του τι πρόκειται να ακολουθήσει την Τετάρτη στον τρίτο τελικό. Δυστυχώς...

Οι διαιτητές του τελικού

Οι Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας θα είναι οι διαιτητές του τρίτου τελικού, που θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ στο ΣΕΦ. Αν χρειαστεί και τέταρτος τελικός, θα τον διευθύνουν οι Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης.

Στον τρίτο αγώνα της σειράς του μικρού τελικού ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο διαιτητές θα είναι οι Αναστόπουλος, Μπήτης και Παναγιώτου, ενώ τον τέταρτο θα διευθύνουν οι Γκόντας, Παπαπέτρου, Αφεντουλίδης.