Δια χειρός Πέιν!

panionios agor

Ο Μαρκ Πέιν έβαλε το πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα και ο Πανιώνιος έμεινε όρθιος απέναντι στο μαχητικό Ρέθυμνο νικώντας με 80-74 και ανοίγοντας το σκορ στη σειρά του μικρού τελικού.

Με το Ρέθυμνο, που του αρέσει να τρέχει και να "πυροβολεί" κατά ριπάς, ο αγώνας πήρε από την αρχή γρήγορο ρυθμό. Ο Πανιώνιος με του Μίλμπουρν να ξεκινά ζεστός και τον Παππά να τον βοηθά στο σκοράρισμα προηγήθηκε στο 4' με 12-5 και διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, κυρίως διότι είχε καλύτερα ποσοστά στα σουτ που επιχειρούσε.

Το Ρέθυμνο ήταν πολύ άστοχο, ειδικά στα τρίποντα (3/14 στο πρώτο μέρος) και αν κατάφερε να είναι κοντά στο σκορ, συνέβη επειδή πήρε κάποια επιθετικά ριμπάουντ και μπόρεσε να τελειώσει ορισμένες επιθέσεις μέσα στη ρακέτα. Ο Πανιώνιος πάντως είχε λύσεις και στη δεύτερη περίοδο, οπότε ο Μίλμπουρν σίγησε, καθώς οι Αθανασούλας, Κις και ο Μπατής ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 40-31 στο 18' με τρίποντο του Πέιν, το Ρέθυμνο μείωσε πολύ γρήγορα 40-37 λόγω Ντούβνιακ, αλλά και μιας τεχνικής ποινής την οποία χρεώθηκε ο Κις για διαμαρτυρία (και έδωσε 4 βολές στην κρητική ομάδα), και ο Μπατής με τρίποντο στο τέλος διαμόρφωσε το 43-37 του πρώτου ημιχρόνου.

Με ένα γρήγορο 7-0 και πρωταγωνιστή τον Πετγουέι το Ρέθυμνο πέρασε μπροστά ενάμισι λεπτό μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου με 44-43, αλλά στη συνέχεια έπαθε μπλακ άουτ. Για τα επόμενα πέντε λεπτά βάλθηκε να γκρεμίσει τα καλάθια του κλειστού της Νέας Σμύρνης σουτάροντας άστοχα τρίποντα και άλλο που δεν ήθελε ο Πανιώνιος.

Ελέγχοντας αυτή τη φορά τα ριμπάουντ, δίνοντας ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό και με τον Μπούκερ να βοηθά τους Μίλμπουρν και Παππά, που είχαν συνδεθεί ξανά με το αντίπαλο καλάθι, έκανε ένα σερί 15-0 με το οποίο προηγήθηκε στο 27' με 58-44 και έδωσε την εντύπωση ότι θα "καθάριζε". Όμως στη συνέχεια κόλλησε κι αυτός. Και το Ρέθυμνο, που αίφνης έβαλε κάποια τρίποντα με τους Κάρτερ, Αγγελόπουλο και Χορν, μείωσε στο 29' σε 58-54. Και στο 32' πλησίασε στον πόντο (62-61) με εντυπωσιακό κάρφωμα του Προύιτ. Το παιχνίδι είχε γίνει ξανά ντέρμπι.

Ο Πρόυιτ μαζί με τον Ντούβνιακ έβαλαν το Ρέθυμνο μπροστά στο σκορ με 64-66, ωστόσο ο Πανιώνιος απάντησε με τρίποντο του Γιάνκοβιτς, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε μπει πια η πίεση του αποτελέσματος και είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά. Όχι όμως και σωστές επιλογές πάντα και από τις δύο πλευρές.

Εν τέλει τα κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει άλλη μια φορά για τον Πανιώνιο ο Παππάς, ο οποίος με δύο μπασίματα σπεσιαλιτέ του κι αφού ανάμεσά τους είχε μεσολαβήσει ένα άστοχο τρίποντο από τον Κόμματο (η μπάλα μπήκε και βγήκε), έκανε το 74-70 ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε. Παρ' όλα αυτά το Ρέθυμνο έβρισκε τρόπο να μένει κοντά και να απειλεί, μέχρι που ο Πέιν πήρε την μπάλα στη γωνία και αμαρκάριστς σούταρε 38'' πριν από τη λήξη. Το σουτ ήταν εύστοχο, έκανε το σκορ 78-74 και σε αυτό ο ΑΓΟΡ δεν μπόρεσε να απαντήσει. Ο Κόμματος έχασε δύο βολές και ο Πέιν διαμόρφωσε με κάρφωμα το τελικό 80-74, που πάντως αφήνει ορθάνοικτους τους λογαριασμούς των δύο ομάδων. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στο Ρέθυμνο την Κυριακή.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-37, 60-54, 80-74.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 9(1), Αθηναίου, Κις 2, Μίλμπουρν 18(1), Αθανασούλας 4, Μπατής 9(1), Γιάνκοβιτς 9(1), Καββαδάς 2, Παππάς 19(2), Αγραβάνης 2, Μπούκερ 6.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χορν 10(1), Καλλινικίδης 2, Προύιτ 9, Αγγελόπουλος 5(1), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 19(1), Κόμματος, Κάρτερ 8(2), Λάτοβιτς 4, Πετγουέι 15.