Ο τρομερός Κουζμίνσκας έδωσε την έβδομη θέση στην AEK

kuzminskas 1

Η AEK Betsson λύγισε τον ΠΑΟΚ με 99-91 στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων και εξασφάλισε την έβδομη θέση στην κατάταξη, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά. Tρομερή εμφάνιση από τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας!

Η προετοιμασία της ΑΕΚ Betsson για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ σημαδεύτηκε από τη νέα αποχή που εν τέλει διευθετήθηκε ωστόσο η ομάδα του Ηλία Ζούρου συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στα play outs της Stoiximan Basket League, επικρατώντας των «ασπρόμαυρων» με 99-91.

Έτσι η «Ένωση» θα τερματίσει στην έβδομη θέση της κατάταξης (σ.σ. εκκρεμεί ο αγώνας στην Καρδίτσα) και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό στον α' γύρο των play off. Εξάλλου, η ΑΕΚ παρατάχθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς τον Όστιν Χόλινς, ο οποίος συνεχίζει την αποχή λόγω των οικονομικών οφειλών.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (31π, 11ριμπ., 4ασ., 3κλ.) έκανε τρομερή εμφάνιση για τους γηπεδούχους κόντρα στον ΠΑΟΚ που είχε ξανά σε μεγάλη μέρα τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ και τους Φρίντρικσον - Μίχαλακ.

Το ματς

Οι δυο ομάδες βρήκαν ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων όπου η ΑΕΚ επέμεινε στο μακρινό σουτ και πέτυχε 6/7 τρίποντα. Ο Τσέισον Ραντλ (11π., 1/1 δίπ., 3/3 τρίπ.) κουβάλησε επιθετικά την «Ένωση» που μοίρασε πέντε ασίστ για μόλις ένα λάθος σε αυτό το διάστημα απέναντι στον ΠΑΟΚ που στηρίχθηκε στις πρωτοβουλίες του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ (7π., 3ριμπ., 3ασ.).

Μάλιστα ο Ζώης Καράμπελας νίκησε τον χρόνο και ευστόχησε σε ένα απίθανο τρίποντο, κερδίζοντας φάουλ από τον Τάουνς και διαμορφώνοντας το 29-28 στο 10' με τη συμπληρωματική βολή. Στη συνέχεια ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (29-30, 11') όμως η ΑΕΚ ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα με μπροστάρη τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 49-47 με τη βολή του Χατζηδάκη.

Ο Λιθουανός φόργουορντ πέτυχε 11 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους κόντρα στον ΠΑΟΚ που είχε ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Μίχαλακ (12π.), Φρίντρικσον (10π.) και Πόρτερ (10π.). Ο Αμερικανός πρώην NBAer συνέχισε να δίνει λύσεις στην επίθεση των «ασπρόμαυρων», μειώνοντας σε 68-66 στο 28' από τη γραμμή των βολών και φτάνοντας τους 20 πόντους. Πάντως ο Καράμπελας ευστόχησε σε νέο «τρελό» τρίποντο με τη λήξη του χρόνου, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και κάνοντας το 78-68 στο 30'.Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει όμως ο Νετζήπογλου σκόραρε από τη γωνία για το 86-77. Εν τέλει, η ΑΕΚ επικράτησε με 99-91 και «σφράγισε» την έβδομη θέση στη τελική κατάταξη.

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 49-47, 78-68, 99-91.