Τρομερή Καρδίτσα, διέλυσε τον Προμηθέα!

karditsa intime 0

Τεράστια σε σημασία αλλά και έκταση νίκη πήρε η Καρδίτσα επί του Προμηθέα (101-72) για τη 13η αγωνιστική της Basket League.

Μετά την επικράτηση επί του Απόλλωνα, η Καρδίτσα πέτυχε ακόμα μία τεράστια νίκη στην κούρσα της παραμονής. Οι επαρχιώτες κέρδισαν 101-72 με καθηλωτική εμφάνιση τον Προμηθέα στην έδρα τους για να πετύχουν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους και τρίτη συνολικά στην Basket Laegue.

Ο Μακ ήταν φανταστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους υπόλοιπους ξένους της Καρδίτσας να ολοκληρώνουν τη δουλειά, αφού έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 30.

Ο αγώνας: Καρδίτσα - Προμηθέας

Ό,τι και αν έκανε ο Κάουαν η Καρδίτσα μετέτρεψε σε μονόλογο το πρώτο μέρος. Ο Αμερικανός μέτρησε 11 πόντους με 7 ασίστ σε 17 λεπτά αλλά οι Καρδιτσιώτες έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 54-38. Και πώς να γίνει διαφορετικά αφού οι γηπεδούχοι έκαναν εκκίνηση με 13-0 σερί από το τρίποντο του Καμπερίδη.

Για να αναλάβει σε εκείνο το σημείο ο Μακ. Κλείνοντας με δικούς του 18 πόντους το ημίχρονο οδηγούσε εκ του ασφαλούς την επίθεση της ομάδας του. Ο Δίπλαρος σκόραρε για το 24-9 πριν το δεκάλεπτο, με τον Προμηθέα να μη βρίσκει κανέναν ρυθμό επιθετικά, ενώ δεν μπορούσε να σταματήσει και κανέναν από τους παίκτες της Καρδίτσας στην περιφέρεια και τη ρακέτα.

Ο Τζόουνς μπήκε και αυτός στην εξίσωση του σκοραρίσματος με πέντε σερί (34-16, 13'). Ο Μακ συνέχισε να... πυροβολεί από την περίμετρο, με τον Μπιουκάναν συμπαραστάτη και η διαφορά διατηρήθηκε στις παρυφές των 20 (54-38) στο ημίχρονο.

Και αν κάποιος περίμενε την αντίδραση του Προμηθέα στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Η τρομακτική κυριαρχία της Καρδίτσας στη ρακέτα δεν επέτρεπε σχέδια ανατροπής, με τον Μακ να κάνει πάρτι και τους γηπεδούχους θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Μακ σκόραρε για το 63-40 (23') με τον Γιάνκοβιτς να φέρνει ηρεμία και λύσεις απ΄τον πάγκο σκοράροντας για το 76-48 (28').

Ο Χέιλ προσπάθησε με κάποια σόλο αλλά κατέστη αδύνατο να επιστρέψουν οι Πατρινοί. Δύο καρφώματα από Γουάιτ και Μπιουκάναν για το 89-66 (35') αποτέλεσαν ουσιαστικά τη χαριστική βολή με το τελικό σκορ να έρχεται να καθίσει στο 101-72.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 54-38, 77-55, 101-72