Έβγαλε την υποχρέωση

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να νικήσει στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ την Καβάλα (95-73) και υπό το βλέμμα του νεοαποκτηθέντος Ραμέλ Κάρι να... ξεχρεώσει τον έναν από τους δύο αγώνες πρωταθλήματος που χρωστούσε.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε ζητήσει από τους παίκτες του να ξεκινήσουν με σοβαρότητα και να "καθαρίσουν" νωρίς το παιχνίδι, όπερ και εγένετο. Ο Παναθηναϊκός όντας πιο φρέσκος και ξεκούραστος, αφού δεν χρειάζεται πια να παίζει δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και έδωσε από πολύ νωρίς την ευκαιρία στον προπονητή του να κάνει rotation μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του (εκτός του Σχορτσανίτη, που είχε κάποια προβλήματα τις προηγούμενες μέρες και προφυλάχθηκε).

Με πολύ καλή άμυνα και τους Μασιούλις, Ούκιτς να τραβούν το σκοράρισμα το "τριφύλλι" προηγήθηκε 22-6 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 38-10 στο 15' αποφεύγοντας έτσι να δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην Καβάλα. Έτσι κι αλλιώς η μακεδονική ομάδα δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, αφού έχει ήδη υποβιβαστεί, ενώ ήταν και αποδεκατισμένη, αφού της έλειπαν, εκτός του Μιλόσεβιτς, και οι Αχάρα, Ταϊρού, που εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Παρ' όλα αυτά ο φύσει μαχητής Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν εννοούσε να παραδοθεί αμαχητί και έπεισε τους παίκτες του να παλέψουν για να μη διασυρθούν. Έτσι η Καβάλα έδειξε προς στιγμήν να εκμεταλλεύεται τη χαλάρωση των παικτών του Παναθηναϊκού (φυσιολογική σε ένα παιχνίδι εντελώς ανούσιο και αδιάφορο, που γινόταν μάλιστα ενώπιον άδειων κερκίδων) και με τα τρίποντα των Κρστέφσκι, Δεμερτζή, τη συνεπή παρουσία του Κόλεμαν μέσα στη ρακέτα και ορισμένες καλές άμυνες έκλεισε την ψαλίδα. Μάλιστα με τέσσερις συνεχόμενες εύστοχες βολές του Μίτροβιτς, απόρροια του τέταρτου φάουλ του Διαμαντίδη και της τεχνικής ποινής με την οποία χρεώθηκε ο πάγκος του Παναθηναϊκού, ολοκλήρωσε στο 28' ένα σερί 17-5 κατεβάζοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (62-53). Αναδείχθηκε δε νικήτρια στην τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 28-22 κι ο Αλεξανδρής μπορεί να είναι ικανοποιημένος, γιατί τέτοια πράγματα τα θεωρεί σημαντικά.

Η Καβάλα δεν μπορούσε φυσικά να γυρίσει τελείως το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε άμεσα και με πρωταγωνιστή τον Ούκιτς ανέβασε γρήγορα τη διαφορά ξανά στο επίπεδο των 20 πόντων (76-56 στο 32', 88-65 στο 38') και αποκατέστησε πλήρως την τάξη φτάνοντας σε μια άνετη νίκη χωρίς μεγάλο κόπο.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 47-25, 69-53, 95-73.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Μασιούλις 14(3), Ούκιτς 17(2), Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 3(1), Γκιστ 20(2), Μπανκς 11(3), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 6(1), Σκορδίλης 1.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Πιεβάλιτσα, Αράπης, Άρμπετ 8, Καλαμπάκας 5, Μανωλόπουλος 7(1), Στυλιανού 4, Δεμερτζής 11(1), Βελισσαρίου 2, Μίτροβιτς 8, Κρστέφσκι 8(2), Κόλεμαν 20.