One... Macon show!

3169243 1

Ο Ντάριλ Μέικον έβαλε το πρώτο... γκολ για την ΑΕΚ, στη σειρά με τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας 28 πόντους με 7/9 τρίποντα!

Ήταν θέλημα Ντάριλ Μέικον. Αυτός καθόρισε τον τελικό νικητή στον πρώτο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας πράματα και θαύματα στο παρκέ με 28 πόντους και 7/9 τρίποντα! Στο κρίσιμο σημείο ήταν αυτός που σκόραρε με κάθε απίθανο τρόπο. Και στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως, ήταν εκείνος που έδωσε το αμυντικό παράδειγμα στους συμπαίκτες τους!

Το ματς

Η ΑΕΚ το είπε και το έκανε. Έτρεξε σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Και επιβραβεύτηκε γι' αυτό.

Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε αρκετά στα σουτ τριών πόντων. Όσο αυτά έμπαιναν, ο ΠΑΟΚ οδηγούσε το σκορ. Ξέφυγε μέχρι και με 7 πόντους 28-21, μέχρι που η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στο γρήγορο παιχνίδι.

Ο Ματ Λοτζέσκι ξεκίνησε δυναμικά με 8 γρήγορους ποντους, η ΑΕΚ ήταν ήρεμη και είχε τον έλεγχο του αγώνα, μολονότι δεν ήταν όλη την ώρα μπροστά στο σκορ.

Ο Μέικον μέτρησε 8 σερί πόντους για να φέρει την ΑΕΚ στο 47-40 από το 39-40. Η άμυνα του Αμερικανού γκαρντ (με βοήθειες από τον Κατσίβελη και τον Γκίκα) πάνω στον Ζερμέιν Λοβ ήταν κομβική για την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνο. Ο Λοβ έμεινε στους 3 πόντους, προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι, αλλά δεν έκανε ζημιά στην ΑΕΚ.

Η τρίτη περίοδος άνηκε στον ΠΑΟΚ. Πάτησε καλύτερα στο παρκέ, έβαλε στο παιχνίδι τον Ζερμέιν Λοβ (6π στην περίοδο), μείωσε τη διαφορά και έδειξε περισσότερο σίγουρος. Η ΑΕΚ είχε τον Μέικον να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό (6 πόντους), αλλά ήταν μόνος, παρά τις συνεργασίες που έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Στην τέταρτη, το ματς ήταν ντέρμπι. Η ισοπαλία εμφανίστηκε τρεις φορές, η άμυνα ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο μπορεί να συμβεί αυτό σε ένα ματς που ξεπέρασε τους 80 πόντους και για τις δύο ομάδες.

Μόνο που ο παράγοντας Μέικον καθόρισε το ματς. Ένα σερί 15-0 από την ΑΕΚ, στο 79-79, με τον Μέικον να σκοράρει δύο κολλητά τρίποντα από τα 8 μέτρα, έκρινε ουσιαστικά τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 52-46, 73-72, 102-89