Με άμυνα και Αθηναίου ο Άρης λύγισε την ΑΕΚ

aris athinaiou

Στα χαρτιά φαβορί ήταν η ΑΕΚ και αυτό το επιβεβαίωσε για ένα ημίχρονο, αλλά ο Άρης είχε τον τελευταίο λόγο και συνέχισε στο «Nick Galiw Hall» την παράδοση που έχει με τον «Δικέφαλο», για να γνωρίσει την αποθέωση στο τέλος από τον κόσμο του.

Επικράτησε με 64-62, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, όπου οι άμυνες έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο. Ο Άρης όμως σε κομβικό σημείο εμφάνισε τον Γιάννη Αθηναίου των καλών εμφανίσεων στους φιλικούς της προετοιμασίας και ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή της συνάντησης. Συνείσφερε τόσο στην οργάνωση και δημιουργία (5 ασίστ), όσο και στην εκτελεστικότητα με ένα …τετράποντο και ένα τρίποντο, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Αυτό το τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο ο Άρης παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ανατρέποντας την εικόνα του α΄ ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, προηγήθηκε και με δέκα πόντους διαφορά (34-24), εκμεταλλευόμενη την αστοχία των γηπεδούχων, που είχε 2/11 τρίποντα στο α΄ μέρος.

Ο Άρης στη συνέχεια ήταν πιο ισορροπημένος, πήρε πόντους από τους ψηλούς του και κυρίως από τον Μπένσον, ενώ βρήκε σουτ και από την περιφέρεια (5/10 τρ. στο β΄ ημίχρονο). Αντίθετα, η ΑΕΚ παρότι ξεκίνησε με δύο γρήγορα καλάθια του Μαυροειδή, στη συνέχεια οι ψηλοί της παρέμειναν στα ρηχά και απειλούσε μόνο περιφερειακά και με τον Λαρεντζάκη να κάνει κατάχρηση στα σουτ τριών πόντων (3/11).

 Οι γηπεδούχοι εκτός από την πίεση στους γκαρντ με τους Φλιώνη, Πουλιανίτη, πήραν βοήθεια από τους Αμερικανούς (Μπενσον, Γουίβερ, Πέτγουει) και τον Αθηναίου πρωτίστως.Ο Μπελ με τρίποντο στο 37΄ αύξησε τη διαφορά στους πέντε πόντους (62-57) και ο ίδιος στα 42΄΄ δευτερόλεπτα απάντησε με δίποντο στις δύο βολές του Γκριν, ενώ με τρίποντο στα 39΄΄ ο Σάκοτα μείωσε (64-62) και η ΑΕΚ είχε και την τελευταία επίθεση να ισοφαρίσει ή να πάρει τη νίκη, αλλά ο Μπάρλοου αστόχησε.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 27-34, 48-47, 64-62

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Φλιώνης 4, Βον 10, Τσαϊρέλης, Πουλιανίτης, Μούρτος 2, Αθηναίου 10 (3), Μόραντ 2, Βασιλόπουλος 2, Γουίβερ 9 (1), Μπένσον 12, Μπελ 7 (1), Πέτγουεϊ 6 (2).

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 1, Τζέιμς 8 (1), Γκριν 17(2), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 6 (1), Ατιτς, Λαρεντζάκης 11 (3), Μπάρλοου 1 (1), Μαυροειδής 6, Σι 2.