Το Ρέθυμνο παρέτεινε την αγωνία

promitheas kymh
Από τη στιγμή που ο Κόροιβος δεν κατάφερε να νικήσει το Ρέθυμνο και να «κλειδώσει» την παραμονή του στην Α1, η αγωνία παραμένει για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τη Δόξα Λευκάδας στην Α2. Το Ρέθυμνο με το «διπλό» στην Αμαλιάδα (67-78), όχι μόνο στέρησε την ευκαιρία στον Κόροιβο να πανηγυρίσει δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, αλλά έδωσε το δικαίωμα στον Απόλλωνα Πατρών και την Κύμη να ελπίζουν για τη σωτηρία τους.

Η κατάσταση λοιπόν στην «ουρά» έμεινε αμετάβλητη, αφού και ο Απόλλων έχασε στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη (79-70) και η Κύμη στην Πάτρα από τον Προμηθέα (81-56).

Ο μαγικός αριθμός είναι το «8». Τόσες νίκες χρειάζονται στις τρεις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους. Ο Κόροιβος και η Κύμη έχουν από 7, μία νίκη παραπάνω από τον Απόλλωνα, που επιζητεί το 2/2 για να σωθεί. 

Όλα θα κριθούν πάνω στο νήμα. Αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο στη Χαλκίδα, όπου η Κύμη αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα. Αυτός ο αγώνας είναι τελικός για τους «νεοφώτιστους», αφού στη συνέχεια παίζουν με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο Κόροιβος αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ και τις ελπίδες του τις εναποθέτει στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του με τον Προμηθέα, που θα θέλει κι αυτός τη νίκη για ενδεχόμενη είσοδό του στην οκτάδα. Ο Απόλλωνας αν χάσει στην Κύμη, ο τελευταίος αγώνας του με το Λαύριο στην Πάτρα θα είναι χωρίς αύριο, αλλά θα περιμένει συγχόνως και «δώρο» από τον συμπολίτη του Προμηθέα στην Αμαλιάδα.

Γιατί στην περίπτωση που ο Κόροιβος χάσει τα δύο τελευταία ματς και ο Απόλλωνας νικήσει το Λαύριο, στην μεταξύ τους ισοβαθμία με 7 νίκες στο ενεργητικό τους, η ομάδα της Πάτρας έχει το πλεονέκτημα. Είχε νικήσει με 26 πόντους στην έδρα της και είχε χάσει στην Αμαλιάδα με τέσσερις.

Η ήδη υποβαθμισμένη Δόξα Λευκάδας, έκανε δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ που επικράτησε τελικά με 68-64 και ήταν η πρώτη νίκη με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο της.Το Λαύριο πραγματοποίησε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή του και πήρε μία πολύ εύκολη νίκη στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 79-63.