"Κόουτς, δώσε μου μια ευκαιρία"

aggelou-timeout

 

Η δύναμη της ψυχής του, είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που του προσφέρουν τα γόνατά του. Και η τεράστια επιθυμία του να παραμείνει.. on stage, άλλαξε τη μοίρα αλλά και το μέλλον (αν θέλετε) του Τζέρεμι Χαντ στον Άρη.
 
Ο Αμερικανός έφθασε στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την άφιξη του Βαγγέλη Αγγέλου. Αμφότεροι προσγειώθηκαν στον… Πλανήτη Αρη, στις 25 Οκτωβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα, ο Βαγγέλης Αγγέλου έφθασε στο Αλεξάνδρειο λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί, ο Τζέρεμι Χαντ (περίπου) στις τρεις το μεσημέρι. Η συμφωνία του Αγγέλου με τον Άρη περιλάμβανε συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν. Αντιθέτως, ο Χαντ είχε μόλις έναν μήνα στη διάθεσή του, για να εξασφαλίσει θέση διαρκείας. Βασική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του συμβολαίου, ήταν να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Ο Αμερικανός είχε δεσμευτεί (τηλεφωνικά) για την κατάσταση της υγείας του, όταν όμως το ιατρικό επιτελείο είδε τις ακτινογραφίες… Τρόμαξε με τη κακή κατάσταση των γονάτων του. Ο Αρης, ωστόσο, δεν είχε (και συνεχίζει να μην έχει) το δικαίωμα των μεταγραφών και υπό αυτό το καθεστώς, ο Χαντ παρέμεινε. Παρότι μάλιστα, ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε κρίνει περιττή τη παραμονή του.
 
Οι μέρες περνούσαν… Ο Χαντ περιοριζόταν σε μια απλή συμμετοχή στις προπονήσεις και τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει. Ο ίδιος συνέχισε όμως να πηγαίνει πρώτος στο Παλέ (για προπόνηση) και να φεύγει τελευταίος. Έπειτα από μια απογευματινή προπόνηση και καθώς ο Βαγγέλης Αγγέλου έφευγε από το Αλεξάνδρειο, είδε τον Χαντ καθισμένο στα σκαλάκια μεταξύ του προαύλιου χώρου και της κεντρικής σάλας. «Coach… One change. Nothing more», είπε με παράπονο στον προπονητή του. Διαπιστώνοντας την απερίγραπτη ψυχική διάθεση του αθλητή του, ο Αγγέλου άρχισε να αντιμετωπίζει διαφορετικά τον Χαντ κι έτσι ανανεώθηκε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη μήνα. «Είναι παράδειγμα επαγγελματία», παραδέχθηκε ο προπονητής του Αρη, έπειτα από ένα παιχνίδι. Ο τροχός γύρισε για τον Χαντ από τον εντός έδρας αγώνα με το Περιστέρι και η συνέχεια ήταν ανάλογη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, στους τελευταίους έξι αγώνες, ο Αμερικανός είναι από τα βασικά ατού της ομάδας. Οι αριθμοί (κατά μέσο όρο: 12 πόντοι με ποσοστό αποτελεσματικότητας 50%, 3 ασίστ, 4 ριμπάουντ) έχουν μικρή σημασία. Ο Χαντ εξελίχθηκε σε παίκτη των ειδικών αποστολών. Μία από δαύτες εκτέλεσε και χθες, εξουδετερώνοντας τον Λιακόπουλο του Πανελευσινιακού.