• ΑΕΚ
  • Posted

Κουβέντα για Eurocup

aggelopoulosmakis

Ο Μάκης Αγγελόπουλος συνάντησε τον Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΑΕΚ στο Eurocup! Γιατί ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ταξίδεψε μόνος του στη Βαρκελώνη.

Το ταξίδι του Μάκη Αγγελόπουλου στην Βαρκελώνη, το οποίο ο ίδιος είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσε επισήμως η ΚΑΕ. "Έγινε σήμερα (8/6) στη Βαρκελώνη η συνάντηση του Μάκη Αγγελόπουλου, με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Εuroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ παρουσίασε το project της εταιρείας και εξέφρασε δια ζώσης την επιθυμία του να συμμετάσχει η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση", ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΚΑΕ

Αντίθετα η Ευρωλίγκα επισήμως δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη συνάντηση! Όπως προκύπτει, ωστόσο, από ανεπίσημες πηγές, το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 9 το πρωί της Δευτέρας και στη διάρκειά του ο Μπερτομέου επανέλαβε ουσιαστικά την θέση της Ευρωλίγκας όσον αφορά τα κριτήρια για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θέση η οποία παραμένει πάγια τουλάχιστον από πέρυσι το καλοκαίρι, έχετε ενημερωθεί γι' αυτήν από το Basketnews, δεν έχει αλλάξει και δεν ευνοεί τη συμμετοχή της ΑΕΚ τουλάχιστον την επόμενη σεζόν.

Ο Μπερτομέου πάντως άφησε ορθανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ένωση wild card για το Eurocup επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με τις ίδιες ανεπίσημες πηγές, ότι η διοργάνωση λειτουργεί ως προθάλαμος της Ευρωλίγκας. Κι αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο το project της ΑΕΚ και η μελλοντική προοπτική του.

Σε κάθε περίπτωση οι τέσσερις wild cards για την Ευρωλίγκα (που θα πάνε σε Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία και ίσως στη Ρωσία) και οι τέσσερις wild cards για το Eurocup δεν πρόκειται να δοθούν πριν ολοκληρωθούν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ώστε να οριστικοποιηθεί η "δεξαμενή" από την οποία θα προκύψουν οι υποψήφιες ομάδες. Θα χρειαστεί δηλαδή να περιμένουμε μία ή δύο εβδομάδες ακόμα.

Μόνος στην Βαρκελώνη!

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ταξίδεψε μόνος του στην Βαρκελώνη και όχι μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Σταύρο Δουβή, όπως είχε κάνει σε άλλα ταξίδια. Το γεγονός έχει τη σημασία του αν αναλογιστεί κανείς την ενόχληση που είχε εκφραστεί στο επιτελείο της Βαρκελώνης από τις γέφυρες που προσπαθούσε να στήσει η ΑΕΚ με την FIBA και την υπό σύσταση διοργάνωσή της εκ παραλλήλου με τις επαφές που πραγματοποιούσε με την Ευρωλίγκα. Ο Δουβής ήταν ο πρωτεργάτης της προσέγγισης με την FIBA και το ότι δεν ταξίδεψε τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη προφανώς σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος δεν ήθελε δώσει αφορμή για να χαλάσει το κλίμα στη συνάντησή του με τον Μπερτομέου...