"Αλλαγή" βλέπουν οι Κινέζοι

Ανεξάρτητα από την έκταση που έλαβε η προοπτική συνεργασίας του Άρη με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, στην Κίνα ασχολούνται λεπτομερέστατα με το ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ του «Δράκου» και της κινέζικης ομοσπονδίας. «Σιγοντάρουν» και οι Γάλλοι που γράφουν σχετικά με το φλερτ του 54χρονου προπονητή με τον Άρη. Πάντως, στη Κίνα τονίζουν ανοιχτά ότι άνοιξε η ατζέντα με σκοπό την εύρεση του αντικαταστάτη του.


Τα περισσότερα δημοσιεύματα του κινέζικου Τύπου κάνουν μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα και τονίζουν τον κλονισμό των σχέσεων του Παναγιώτη Γιαννάκη με στελέχη της κινέζικης ομοσπονδίας, αναφέροντας επίσης ότι υπήρξαν αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Υπενθυμίζουν επίσης την άρνηση του Γιαννάκη να δώσει το χέρι του στον αντιπρόεδρο της ομοσπονδία, Χου Για Σι, μετά την επιστροφή της αποστολής της εθνικής Κίνας από το πανασιατικό πρωτάθλημα. Από τα δημοσιεύματα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν δύο τάσεις στις τάξεις της ομοσπονδίας, όπως επίσης και ότι οι υποστηρικτές της σκέψης περί απομάκρυνσης του Γιαννάκη, δεν διστάζουν να εκφραστούν δημοσίως.


Στα δημοσιεύματα, φιλοξενούνται διαφορετικές τοποθετήσεις του προπονητή Χάο Γκούο Χούα ο οποίος – δεν διευκρινίζεται κατά πόσο έχει αναλάβει έναν ρόλο υπηρεσιακού προπονητή έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τον Γιαννάκη – υποστηρίζει ότι «οι δύο πλευρές είναι σε επαφή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να του απαντήσουμε για το αν θα μείνει. Χρειάζεται κι άλλη επικοινωνία. Προσωπικά ανέλαβα μια δουλειά μετά τους Πανασιατικούς Αγώνες. Ο κόσμος θέλει να υπάρχει ένας προπονητής που θα είναι αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα». Ρωτήθηκε μάλιστα αν ο ίδιος θα δεχόταν να αναλάβει την Εθνική Κίνας και απάντησε ότι «δεν μπορώ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Δεν είμαι αυτός που πρέπει να εκτιμήσει τη κατάσταση. Αν τελικώς δεν παραμείνει ο Γιαννάκης, κάποιος άλλος θα αναλάβει αυτή τη δουλειά». Δίχως πάντως να αναφέρονται… ονοματεπώνυμα, τονίζεται ότι ο Γιαννάκης δεν θα παραμείνει στη τεχνική ηγεσία της Κίνας και πως οι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας ήδη έχουν ανοίξει τις ατζέντες τους, με σκοπό να βρουν τον αντικαταστάτη του. «Σύμφωνα με πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην ομοσπονδία, είναι μεγάλες οι διαφορές που χωρίζουν τον Γιαννάκη με την ομοσπονδία και ξεκίνησαν την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του», αναφέρει ένα δημοσίευμα και συμπληρώνει. 


Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν και δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου – τα οποία αντλούν πληροφορίες από τον αντίστοιχο ελληνικό – σύμφωνα με τα οποία ο Γιαννάκης είναι κοντά στην επιστροφή του στον Άρη. Επί τούτου, ζητήθηκε η άποψη του Χάο Γκούο Χούα ο οποίος δήλωσε άγνοια. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα ξένα δημοσιεύματα γράφουν την αλήθεια», είπε.