Η ACB των εκπλήξεων

 
Η Ρεάλ Μαδρίτης κινδύνεψε και στην έδρα της Σαραγόσα, πριν τελικώς αναλάβουν δράση οι Μπέγκιτς-Φερνάντεζ και την γλιτώσουν από τα χειρότερα. Αντιθέτως, Μπιλμπάο και Ουνικάχα Μάλαγα υπέστησαν απρόσμενες ήττες στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της ισπανικής Λίγκας που περιλάμβανε αρκετές εκπλήξεις.
 
Έπειτα από διαδοχικές ήττες, η Ρεάλ Μαδρίτης με αντεπίθεση στη τελευταία περίοδο «απέδρασε» από το Πρενθίπε Φελίπε, αφού νίκησε τη Σαραγόσα με 84-75. Οι Μαδριλένοι ήταν αποτελεσματικοί στη τελευταία πράξη της αναμέτρησης, με επιμέρους σκορ 25-16 και κορυφαίους τους Μπέγκιτς (20π.), Φερνάντεζ 18π). Ούτως ή άλλως, δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη 1η θέση στη κανονική διάρκεια, αλλά το κλίμα δεν ήταν καλό έπειτα από τις συνεχόμενες ήττες σε Ευρωλίγκα και Ισπανία.
 
Το Μπιλμπάο πλήρωσε το τίμημα της προσοχής που έχει επιδείξει στο Eurocup και υπέστη απρόσμενη ήττα από την ουραγό (… και ουσιαστικά υποβιβασμένη) Μανρέσα με 82-79. Αυτή ήταν μόλις η 5η νίκη για τους γηπεδούχους, ενώ το Μπιλμπάο ισοβαθμεί πλέον στη 5η θέση με τη Βαλένθια με 16 νίκες και 10 ήττες. Μέτρια παρουσία είχαν οι Ζήσης, Βασιλειάδης με 3 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για την Μανρέσα, ο 25χρονος και πολύπειρος στην ισπανική λίγκα, Τζος Ασελιν, τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους.
 
Θύμα έκπληξης έπεσε και η Ουνικάχα Μάλαγα που πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ. Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα ηττήθηκε από την Μούρθια με 76-68 παρά τους 20 πόντους από τον Ορτασούν. Η Μούρθια εξασφάλισε ουσιαστικά – και όχι μαθηματικά – την παραμονή της, πλέον όμως κρυφοκοιτάζει και τα πλέι οφ έχοντας βελτιώσει το ρεκόρ της σε 11-15. Υποψηφιότητα για τα πλέι οφ έθεσε και η Ομπραντόιρο αφού επικράτησε της Εστουντιάντες με 82-71 έχοντας κορυφαίο τον πανύψηλο Τυνήσιο σέντερ, Σαλάχ Μεχρί ο οποίος σημείωσε 24 πόντους. Η Εστουντιάντες έχασε πολύτιμο έδαφος για τα πλέι οφ, ενώ η Ομπραντόιρο ισοβαθμεί πλέον με την Μπανταλόνα στην 8η θέση με ρεκόρ 13-13. Κι αυτό διότι η ομάδας της Καταλονίας ήταν το επόμενο θύμα της Κανάρια. Οι νησιώτες επικράτησαν με 71-68 και απέκτησαν απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος τελείωσε το παιχνίδι με 4 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπλάγκοντα Σέκουλιτς με 19 πόντους. Οι 28 πόντοι του Κόρεϊ Φίσερ για την Μπανταλόνα δεν ήταν αρκετοί.