• ΑΕΚ
  • Posted

Η μεγάλη εικόνα

inglish

Ο Καρλ Ίνγκλις ήρθε στη "βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ", όπως αποκάλεσε την ΑΕΚ. Κι επειδή έχει συνηθίσει να παίζει στην Ευρωλίγκα, τόνισε πως σιγά σιγά και η Ένωση πρέπει να επιστρέψει εκεί. Διότι σημασία έχει... η μεγάλη εικόνα.

Ο Καρλ Ίνγκλις αποκαλύφθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων λίγες μέρες μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ ο Καναδός μίλησε:

Για το λόγο που ήρθε στην ΑΕΚ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ευρώπη για να παίξω. Είναι χαρά μου που θα αγωνιστώ στην ΑΕΚ την οποία έχω ακούσει πως τη λένε «Βασίλισσα». Βέβαια τα τελευταία χρόνια πέρασε κάποιες περιπέτειες, αλλά τώρα βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης. Οπότε είμαι χαρούμενος που θα βοηθήσω να «χτίσουμε» ξανά τη «Βασίλισσα».

Για την ΑΕΚ: «Ξέρω αρκετά πράγματα για την ιστορία της ΑΕΚ, το παρελθόν της. Για το ελληνικό Πρωτάθλημα γνωρίζω πολλά πράγματα. Είχα παίξει και παλαιότερα στην Ευρωλίγκα εναντίον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είναι ένα δυνατό Πρωτάθλημα και είναι πρόκληση για μένα να συμμετάσχω σε αυτό».

Για το ρόλο του στην ΑΕΚ: «Το σκοράρισμα είναι το δυνατό μου σημείο. Είμαι πολύ επιθετικός παίκτης με πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι μου. Αλλά θα κάνω οτιδήποτε μου ζητηθεί και θα προσπαθήσω να βοηθήσω αμυντικά και επιθετικά».

Για τους προσωπικούς του στόχους αλλά και για τους στόχους της ΑΕΚ: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα. Χτίζουμε κάτι καινούριο εδώ. Συζητώντας και με τον προπονητή και τους ανθρώπους εδώ συμφωνήσαμε πως η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας και θα κάνω τα πάντα για να διακριθώ τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

Για το αν αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν παίζει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ευρωλίγκα ή Eurocup): «Αρχικά, αυτό ήταν ένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Σε τελική ανάλυση όμως το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Έχω παίξει πολλά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είπα φέτος να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Έρχομαι να αγωνιστώ σε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα το οποίο παρακολουθεί πολύς κόσμος. Είναι πρόκληση για μένα. Αν πάμε καλά φέτος, τότε του χρόνου μπορεί να παίξουμε στο Eurocup και μετά στην Ευρωλίγκα. Πρέπει πάντα να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα».

Για το αν έτοιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Θα δούμε τη Δευτέρα τι θα γίνει. Τα τελευταία μου παιχνίδια ήταν φέτος το καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα του Καναδά. Από φυσική κατάσταση είμαι καλά, αλλά ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ στο κλίμα της ομάδας και σε αυτά που ζητά ο προπονητής. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο, είναι άλλωστε μια ομάδα Ευρωλίγκας. Έχω εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και σίγουρα δεν θα έχω άγχος. Το μόνο που υπόσχομαι είναι ότι θα παλέψω».

Για το αν γνωρίζει κάτι για τον κόσμο της ΑΕΚ και αν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα: «Ξέρω ότι οι Έλληνες οπαδοί βγάζουν ενέργεια. Και οι οπαδοί της ΑΕΚ γνωρίζω ότι είναι... τρελοί. Ξέρω ότι βγάζουν ενέργεια και ενθουσιασμό. Ελπίζω να τους προσθέσω και εγώ ενέργεια με την εμφάνισή μου την Δευτέρα».