Στρέλνιεκς: «Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ είναι σε μεταβατική περίοδο αλλά υπάρχει διάθεση για κάτι καλό»

strelnieks1

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάνις Στρέλνιεκς ως παίκτη της ΑΕΚ, ήρθαν να επιβεβαιώσουν το κίνητρο του Λετονού να συνεργαστεί με τους «κιτρινόμαυρους», που έχουν φιλοδοξίες για κάτι καλό.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς γίνεται εκ νέου κάτοικος Ελλάδας, αφού η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία μαζί του και ανακοίνωσε τη συνεργασία τους για έναν χρόνο. Ο Λετονός γκαρντ μετά το πέρασμά του από την Ζαλγκίρις τόνισε πως οι φιλοδοξίες των ανθρώπων της «Ένωσης» ήταν αυτές που τον έπεισαν να κάνει το βήμα.

Οι δηλώσεις του Γιάνις Στρέλνιεκς

«Επιστρέφω στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια, έχοντας αρκετές αναμνήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θυμάμαι έντονα, ότι απέναντι στην ΑΕΚ, με την τότε ομάδα μου, τα είχαμε βρει... σκούρα, καθώς είχαμε χάσει σε σημαντικές αναμετρήσεις, μεταξύ αυτών και στον Τελικό Κυπέλλου. Ήταν άλλωστε μία σημαντική χρονιά για την ΑΕΚ, καθώς ήταν σε τρομερή φόρμα, κατακτώντας και το Basketball Champions League.

Γνωρίζω, ότι η ομάδα μας βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο πλέον, όμως στις συζητήσεις μου με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, συνειδητοποίησα πως υπάρχει η διάθεση για κάτι καλό. Άλλωστε, αν δεν έχεις φιλοδοξίες, ποιο είναι το νόημα; Εμείς, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Το μπάσκετ δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος, και χρειάζεται υπομονή και πίστη».