• ΑΕΚ
  • Posted

Τέλος το BCL για την ΑΕΚ

aek falco

Η ΑΕΚ (1-4) ηττήθηκε ξανά από τη Φάλκο (89-83) και έμεινε εκτός από τη συνέχεια του BCL, για πρώτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό.

Το BCL τελείωσε για την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα ηττήθηκε και από την Φάλκο, στα Άνω Λιόσια (89-83) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Διαδικαστικό το ματς με την Τρεβίζο την τελευταία αγωνιστική.

Το ματς

Η νύχτα άνηκε στον Στέφαν Γέλοβατς. Πριν την έναρξη του αγώνα, η φανέλα του Σέρβου σέντερ ανέβηκε στην οροφή του κλειστού των Άνω Λιοσίων. Οι συμπαίκτες του παρακολούθούσαν βουρκωμένοι.

Και όταν πια το ματς άρχισε, ήταν φανερά επηρεασμένοι. Αλλο που δεν ήθελε η Φάλκο. Για λίγο, οι Ούγγροι είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Έτρεξαν, όπως και στο πρώτο ματς, κυνήγησαν όλα τα ριμπάουντ.

Και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, απ' το να επιχειρήσει να συνέλθει.

Το 14-7 υπέρ της Φάλκο με τον Μπένκε (9π. στο 1ο ημίχρονο) να δίνει ρυθμό, έγινε 26-17. Με την ΑΕΚ να χάνει τα ριμπάουντ και τις μάχες κοντά στο καλάθι.

Όσο ο Μπράιαν Ανγκόλα ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα της Φάλκο, η ΑΕΚ είχε πρόβλημα. Οταν ο Κολομβιανός βρήκε χώρους, πήρε μπροστά και η «Βασίλισσα». Και εκεί που η ομάδα του Δέδα μείωσε στους 4 (29-25), βρέθηκε μέχρι το -12 (39-27). Ένα μίνι σερί της Φάλκο (6-0) σε συνδυασμό με κακές επιλογές και λάθη της ΑΕΚ έφερε τη διαφορά υπέρ των Ούγγρων.

Αλλά ακόμη και εκεί, η ΑΕΚ δεν τα παράτησε. Σταδιακά έκλεισε την ψαλίδα, ξεπερνώντας τα 26-18 ριμπάουντ υπέρ της Φάλκο, χάρη στους πόντους του Νίκου Παππά (10π., στο 1ο) και την ευστοχία στις βολές (13/18 βολές). Χώρια που η ΑΕΚ έπρεπε να διαχειριστεί και την αστοχία στα τρίποντα, με μόλις 1/10!

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σερί. Όχι για την ΑΕΚ! Η Φάλκο έπαιξε καλή άμυνα, βρήκε πόντους από τον Περλ και προηγήθηκε με 11(49-38).

Ο Γκρίφιν και ο Ανγκόλα

Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι που μπήκε στην... εξίσωση η ενέργεια του Γκρίφιν (10π.) και ένα τρίποντο του Ανγκόλα για το 50-55 (4:08 για το τέλος της 3ης).

Ακόμη ένα τρίποντο για την ΑΕΚ, από τον Γκρίφιν έφερε το σερί στο 1-0 και το σκορ στο 55-53.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ στην 3η περίοδο άκουγε στο όνομα του Περλ, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους!

Το ματς πήγε στον πόντο για αρκετή ώρα στο ξεκίνημα της4ης και ενώ τα μαντάτα από τη Λετονία δεν ήταν καλά για την ΑΕΚ, υποχρεώνοντάς την να επικρατήσει μόνο και μόνο για να ελπίζει.

Η ΑΕΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ μετά από αρκετή ώρα και τελικά βρέθηκε στο -8 (74-66) χάρησε ένα τρίποντο του Μπάρτας και δύο αιφνιδιασμούς των Ούγγρων (η ΑΕΚ δέχτηκε συνολικά 23 πόντους στο... τρέξιμο).

Ο Γκρίφιν, με το καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονό του, έδωσε πνοή στην ΑΕΚ με τρίποντο (74-69 και 19 πόντους σε εκείνο το σημείο για τον σέντερ των γηπεδούχων) στο όριο των πέντε λεπτών για το τέλος.

Όπως και στο προηγούμενο κομμάτι του αγώνα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση ήταν άστοχη. Ο Ανγκόλα, όπως πάντα, είχε αντίθετη άποψη. Ήθελε να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες της ΑΕΚ. Τρίποντο για το 78-75 στα 2:21 για το τέλος.

Ο Βαράντι ήταν αυτός που έδωσε τη.. χαριστική βολή στην ΑΕΚ. Διπλή... βολή, με δύο τρίποντα, το πρώτο για το 81-75 και το δεύτερο για το 84-77 με 58.7 δεύτερα στο ρολόι.

Ακόμη και όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να... κλέψει το ματς με το τρίποντο του Γκρίφιν (80-84), η Φάλκο βρήκε τρόπο να σκοράρει, ανοίγωντας την άμυνα για το εύκολο καλάθι του Κλαρκ, ο οποίος νωρίτερα είχε... γκρεμίσει 4-5 φιλάθλους και 2-3 καρέκλες στην προσπάθειά του να σώσει μία κατόχη

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-42, 61-65, 83-89.

y

o