• ΑΕΚ
  • Posted

ΑΕΚ γερά... Champions League ξανά!

4596263

Με ηγέτη τον Ράταν Μέις που σημείωσε 24 πόντους, η ΑΕΚ πηρε σημαντική νίκη επί της αξιόλογης Μπάμπεργκ, με 93-86 στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Εκπληκτική εμφάνιση από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι αυτή τη φορά έδειξαν ότι μπορούν να αντιδράσουν στα κενά τους διαστήματα και με οδηγό την άμυνα να φτάσουν στην νίκη. Το θέμα της... άσχημης 3ης περιόδου παραλίγο να συμβεί ξανά, αλλά το επιθετικό ταλέντο των Μέις - Γκρίφιν και οι καθοριστικές επεμβάσεις του Λαρεντζάκη έδωσαν τον απόλυτο έλεγχο στην ΑΕΚ. Ο Ταϊρις Ράις δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Μπάμπεργκ του απόντος Νίκου Ζήση στο ματς (3/7 σουτ, 8 λάθη, 7 ασίστ), ωστόσο οι Ρούμπιτ (20π., 5ρ.), Κουλμπόκα (16π., 7ρ.) και Αλεξάντερ (14π., 5ρ.) προσπάθησαν να κάνουν «ζημιά».

Tα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ (5-4, 3’). Η ΑΕΚ όμως φώναξε παρούσα και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης(19-11, 8’), προκαλώντας συνεχώς σε λάθη του αντιπάλους τους. Ο Ρόμπερσον έδωσε σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Ράταν Μέις έκανε πιο προσεκτικές κινήσεις συγκριτικά με άλλα ματς. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την «Βασίλισσα» στο +6(21-15).

Με την ίδια όρεξη και με την ίδια ενέργεια μπήκε η ΑΕΚ και στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε με όμορφο μπάσκετ να ανεβάσει κι άλλο τη διαφορά. Το πρώτο καλάθι του δεύτερου δεκαλέπτου σημείωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τρίποντο ενώ ακολούθησε ο Χάρης Γιαννόπουλος (26-19). Προς τα τέλη του δεύτερου δεκάλεπτου, οι Γερμανοί «έτρεξαν» ένα σερί 7-0 (40-32), ωστόσο ο Βινς Χάντερ ήταν εκείνος που «έσπασε» το σερί. Η «Βασίλισσα» ήταν το απόλυτο αφεντικό του πρώτου ημιχρόνου και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια στο +10 (44-34).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες της Ένωσης να δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Γερμανούς και να κάνουν το «δύο στα δύο» στο BCL. Αντίθετα, το σύνολο του Άιναρς Μπαγκάτσκις δεν ήθελε να «πέσει» εύκολα στην «μάχη» του ΟΑΚΑ, φτάνοντας μέχρι το -4 από την ΑΕΚ(49-45, 24’). Εκεί όπου πολλοί φοβήθηκαν πως η ΑΕΚ θα παραμείνει σε λήθαργο, το θεριό μέσα της… ξύπνησε και με διαδοχικές καλές άμυνες και επιθέσεις γύρισε τα πράγματα στην… φυσική τους θέση ύστερα από 2 λεπτά (57-45, 26’).

Η Μπάμπεργκ έβλεπε το παιχνίδι να… χάνεται από μπροστά της γι’αυτό έριξε το βάρος στους… καυτούς της παίκτες τους Αρνόλντας Κουλμπόκα και Όγκαστιν Ρούμπιτ οι οποίοι είχαν μαζί 30 πόντους. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι δύο έμπειροι άσοι ήταν να κρατήσουν την ομάδα τους στο -8 με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 67-59 υπέρ της ΑΕΚ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Οι Βαυαροί δεν ήθελαν να αφήσουν την ΑΕΚ να πάρει τόσο… εύκολα το παιχνίδι και πάλευαν με «νύχια και με δόντια». Η Ένωση δεν θα άφηνε σε καμία περίπτωση να της πάρουν αυτό που πραγματικά άξιζε, με τον Γιόνας Ματσιούλις να μην αφήνει την διαφορά να πέσει από το +8 (74-66, 33’), ενώ ακολούθησε ένα τρομερό τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος πήγε την διαφορά στο +11 (81-70, 35’).

Δεκάλεπτα: 21-15, 44-34, 67-59, 93-86.