Μια ομάδα, μια οικογένεια, ένα Κύπελλο!

Θα περάσει στα... ψιλά και ήδη απ’ αύριο θα έχει αρχίσει να «ξεχνιέται» ότι ο Πρωτέας Βούλας έγινε η πρώτη ομάδα της Α2 κατηγορίας από το ανδρικό και το γυναικείο μπάσκετ που κατέκτησε το Κύπελλο στο φάιναλ φορ του Βόλου.

Για κάποιους, η είδηση θα μοιάζει και με πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά το μέγεθος αυτής της αθλητικής έκπληξης είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η ομάδα της Βούλας έγραψε ιστορία και είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού παρόμοια επιτεύγματα στο Κύπελλο όλων των ομαδικών αθλημάτων. Απέναντι σε τρεις ομάδες της Α1 Γυναικών που έχουν δυνατή προϊστορία στο χώρο και «βαριές» φανέλες, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Αθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εσχάτως, το απόλυτο αουτσάιντερ έφυγε από το κλειστό της  Νέας Ιωνίας του Βόλου, με το τρόπαιο. Τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα, πίστεψαν στην έκπληξη και τα κατάφεραν απόλυτα στον ημιτελικό και στον τελικό.

Και φυσικά η αίγλη αυτής της κατάκτησης, θα μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο γιατί είναι μεγαλύτερη από τα κύπελλα που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν, ομάδες-δυναστείες του γυναικείου μπάσκετ (Σπόρτιγκ, ΔΑΣΑΛ, Εσπερίδες, Αθηναϊκός).

Ακόμα κι αν δοθεί ο χαρακτηρισμός της «φωτοβολίδας» για την επιτυχία του Πρωτέα που εκπροσωπεί μια από τις ωραίες και κοσμοπολίτικες παραθαλάσσιες γειτονιές της Αττικής, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την προσπάθεια που έχει καταβάλει η διοίκηση του συλλόγου και όλο το αγωνιστικό τμήμα για να φτάσει μια ομάδα από κατώτερη κατηγορία (έστω κι αν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α2 και έχει εξασφαλίσει την άνοδο της στην Α1) στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Πρωτέας δεν έχει «βαριά» φανέλα. Μετρά μια ιστορία 30 χρόνων και το μπάσκετ είναι το μεγάλο κόσμημα αυτού του συλλόγου. Στον Βόλο, αποδείχτηκε ότι μια «χούφτα» άνθρωποι που έχουν πολύ μεράκι, «τρέλα», όρεξη και διάθεση προσωπικού χρόνου, έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι τα όνειρα γίνονται στόχοι που πραγματοποιούνται.

Μια συνοικία, λοιπόν, κατάφερε να γράψει ιστορία. Γιατί, είχε άψογη οργάνωση και χωρίς οικονομική «αιμοδοσία» της διοίκησής της να αναγκάζει όλους τους αντιπάλους της να της «βγάλουν το καπέλο» και να παραδεχτούν ότι όταν υπάρχει πίστη και συνέπεια δουλειάς, όλα μπορούν να επιτευχθούν. Χρειάζεται και τύχη που πρέπει να την υποστηρίξεις και όταν δοθεί η ευκαιρία να δικαιώσεις τον προγραμματισμό που έχεις κάνει για να «ρουφήξεις» την απόλυτη στιγμή της χαράς.

Όσοι γιόρτασαν μαζί με τις Κυπελλούχες Ελλάδας 2013, είναι εθελοντές και οι εθελόντριες του συλλόγου. Είναι όσοι έχουν πιστέψει ότι στον αθλητισμό, όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται πάντα, οργάνωση δεν γίνεται μόνο με χρήματα.

«Μια ομάδα, μια οικογένεια» είναι το κεντρικό σύνθημα του Πρωτέα. Και μια...Κυπελλάρα, από το βράδυ της 31ης Μαρτίου!