Σημαντικότερη η επόμενη νίκη από την προηγούμενη

ολυμπιακοσ πανηγυρικο

Ο Γιώργος Βαλαβάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα και εξηγεί ότι αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο και στα επόμενα παιχνίδια θα γίνει από τα... φαβορί του ομίλου!

O Ολυμπιακός δεν βγήκε από την... “ενταντική” του Τοπ-16 στην Ευρωλίγκα, με την τέταρτη νίκη του, κόντρα στην Λαμποράλ, αλλά δεν “απεβίωσε” μπροστά στο κοινό του.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει “σφυγμό”, έδειξε ότι δεν “ξέχασε” να παίζει καλό και αποτελεματικό μπάσκετ, όταν βρίσκεται με την “πλάτη στον τοίχο”, ήταν μαχητής , όπως επίσης έχει αποδείξει ότι κάνει, όταν πρέπει να επιβιώσει και θα πάει στην Γερμανία, την επόμενη εβδομάδα για να δώσει έναν ακόμη “τελικό” κόντρα στην Μπάμπεργκ.

Στην “φωλιά” του Τρινκέρι και του Ζήση που θα παίξουν το τελευταίο χαρτί τους για την αναπτέρωση των πιθανοτήτων πρόκρισης. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν επανεκκίνηση στο Τοπ-16, αλλά στην κατάσταση που βρέθηκαν, μεγαλύτερη σημασία γι΄ αυτούς θα έχει το επόμενο παιχνίδι και η ανάλογη συνέχεια, από τον προηγούμενο αγώνα τους, στον οποίο “απαγορεύεται” η ήττα.

Αν, ο Ολυμπιακός διατηρήσει τα υψηλά αμυντικά στάνταρ του που επανέφερε στο παιχνίδι του με την Λαμποράλ, αν το ροτέισον του Σφαιρόπουλου (όπως επιβάλλεται με τις επιλογές που έχει πλέον στην διάθεση του), επαναληφθεί με την αξιοποίηση 11 παικτών και αν στους “πυλώνες” της επίθεσης του, τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, υπάρχει το απαραίτητο, πλουραλιστικό συμπλήρωμα πόντων από τους Αμερικάνους και Ελληνες παίκτες, μπορεί να φύγει νικητής από το Μπάμπεργκ.

Μαχητική ομάδα η Μπάμπεργκ, έχει αποδώσει καλό μπάσκετ μέχρι τώρα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έμπειρος, ποιοτικότερος και πληθωρικότερος. Και συνάμα “χρωστά” μια απάντηση για την ήττα-σοκ του πρώτου γύρου. Πόσο και σε ποιά σημεία του παιχνιδιού του, ήταν βελτιωμένοι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, συγκριτικά με τον αγώνα στην Μόσχα, κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και ιδιαίτερα με την κατάρρευση που είχε στην Βαρκελώνη;

Κατ' αρχήν έπαιξε με το “μαχαίρι στο στόμα”. Εβγαζε συνεχή ενέργεια και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο με το σερί 14-0 έδειξε στην Λαμποράλ ότι δεν θα έχανε από οποιοδήποτε εμπόδιο και να του έβαζε. Το πλάνο του Σφαιρόπουλου εμπεδώθηκε από τους παίκτες του και εφαρμόσθηκε σε υψηλό ποσοστό. Κυρίως, όμως, οι ρόλοι των παικτών ήταν ξεκάθαροι. Ο Παπαπέτρου επέστρεψε στην θέση “3”, ο Χάκετ έδωσε σύνθημα με την άμυνα του, ο Σπανούλης έδωσε 8 ασίστ σε σύνολο 23, οι ψηλοί διατήρησαν ισσοροπία στα ριμπάουντ και συνολικά έγινε λελογισμένη χρήση και όχι κατάχρηση τριπόντων, ενώ τα λάθη έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να ανεβαίνει τον “Γολγοθά” του και αν καταφέρει να φτάσει στα.. ρετιρέ της βαθμολογίας, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Λαμποράλ, θα έχει πλεονέκτημα με τις δυο νίκες του.