Η δεύτερη ευκαιρία του Τζόρτζεβιτς

σαλε εκσταση

Ο Γιώργος Βαλαβάνης γράφει στο BasketNews για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ, στέκεται στην δεύτερη ευκαιρία του Τζόρτζεβιτς μετά τις προσθήκες των τριών Αμερικανών και εξηγεί ότι οι «πράσινοι» πρέπει πάση θυσία να φύγουν με (τουλάχιστον) ένα «διπλό» από Μάλαγα ή Βελιγράδι...

Οι σφιγμένες γροθιές του Σάσα Τζόρτζεβιτς προς τις κατάμεστες εξέδρες του ΟΑΚΑ για την νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην αήττητη-μέχρι χθες-Φενέρμπαχτσε, αποδεικνύει το πείσμα που διακατέχει, πλέον, τους «πράσινους» στην προσπάθεια τους, όχι μόνο να προκριθούν στα πλει οφ της Ευρωλίγκα, αλλά και να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» και έχουν κάθε δικαίωμα να προλάβουν την δεύτερη θέση και κυρίως το πιστεύουν ότι μπορούν να προλάβουν την δεύτερη θέση του ομίλου τους. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν «χάρμα ιδέσθαι» απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ήταν συνεπής στην αμυντική λειτουργία του και εφάρμοσε το πλάνο του, αλλά στην επίθεση υπάρχουν ακόμα κενά στην δημιουργία του παιχνιδιού που μπορούν κάλλιστα να διορθωθούν.

Και ο Τζόρτζεβιτς επιβάλλεται να μην χάσει την δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε η διοίκηση με την προσθήκη των τριών Αμερικάνων παικτών, μεσούσης της περιόδου και ενώ στον σχεδιασμό του προηγούμενου καλοκαιριού, δεν αποκτήθηκε ούτε...μισός Αμερικάνος παίκτης. Ο Παναθηναϊκός έχει γνωρίσει τρείς ήττες από την Λοκομοτίβ Κούμπαν, λόγω των παικταράδων «madeinUSA» που διαθέτει ο Μπαρτζώκας.

Στον αντίποδα, καλός παίκτης ο Φελντέιν, αλλά για συμπληρωματικό ρόλο και ουχί για τριάντα και πλέον λεπτά.Η τέταρτη αναμέτρηση του με την ρωσική ομάδα στο ΟΑΚΑ, θα είναι «τελικός» για την βαθμολογική κατάταξη και αυτή την φορά, η αμερικάνικη ενίσχυση των Ουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ, θα έχει την πρόκληση της «απάντησης». Τι έχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός και τι ακόμα χρειάζεται να βρεί στο παιχνίδι του;

Η πληθώρα επιλογών στην περιφέρεια του δίνει την δυνατότητα να παίζει ακόμα και χωρίς κλασσικό φόργουορντ, όπως έγινε στο παιχνίδι με την Φενέρ, ύστερα από τα 4 πρώτα λεπτά χρησιμοποίησης του Γιάνκοβιτς και της απουσίας του Πάβλοβιτς. Ο Διαμαντίδης προσφέρει 20 λεπτά από την αξεπέραστη ποιότητα και εμπειρία του, χωρίς να «σκάει» από τον προγενέστερο χρόνο συμμετοχής του που ήταν αναγκαστικά μεγαλύτερος.

Ο Καλάθης στην άσχημη βραδιά του μπορεί να πάρει ανάσες στον πάγκο και να εμφανισθεί καλύτερος στην επαναχρησιμοποίηση του. Ο Ουίλιαμς μπήκε άμεσα στο «πνεύμα» της ομάδας και πρόκειται για ποιοτικό παίκτη. Ο Χέινς χρειάζεται ακόμα πίστωση χρόνου, έχοντας περιθώρια μεγαλύτερης προσφοράς και μαθαίνοντας συνεχώς την νέα ομάδα του και τις απαιτήσεις που έχει το επίπεδο της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί επιθετικά, γιατί πλέον έχει επιλογές στην περιφέρεια και να αυξήσει τον μέσο όρο της παραγωγικότητας του, άνω των 80 πόντων. Το μεγαλύτερο κέρδος από τις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα είναι η αυτοσυγκέντρωση που έχουν οι παίκτες του στο κρίσιμο «σταυροδρόμι» της διοργάνωσης, προς τα πλει οφ και το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Και φυσικά, «απαγορεύεται» στους «πράσινους» να γίνουν «Ντόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ», καθώς κατοχυρώνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι, εχέγγυα πειστικών εμφανίσεων. Μέχρι το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ, ο Παναθηναϊκός θα «κυνηγήσει» ένα-τουλάχιστον-«διπλό» στην Μάλαγα και στο Βελιγράδι. Ευκολότερο θα είναι στην Ανδαλουσία, γιατί η Μάλαγα δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, η έδρα της δεν «καυτή» όπως αυτή του Ερυθρού Αστέρα και ο Παναθηναϊκός είναι «οnfire», προερχόμενος από τρείς συνεχόμενες νίκες.