Ταμείο με... συν και μείον

 12345

Tαμείο πρώτου γύρου στο Τοπ-16 για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αρνητικό πρόσημο (3-4) για τους Πειραιώτες, θετικό για τους «πράσινους» (4-3). Κάλλιστα και οι δυο, θα μπορούσαν να ήταν στο 5-2.

Αν ο Ολυμπιακός δεν γνώριζε δυο ήττες που τον στοιχειώνουν μέχρι τώρα και θα πρέπει να ισοφαρίσει, τουλάχιστον, μια εκ των δυο στον δεύτερο γύρο και ιδιαίτερα δεν γνώριζε εκείνη την εκκωφαντική ήττα στο Κάουνας. Θα ήταν τουλάχιστον στο 4-3. Αν, ο Παναθηναϊκός δεν έχανε στην έδρα του, από τον Ερυθρό Αστέρα. Με «αν», όμως, δεν αλλάζει τίποτα και ό,τι έγινε, έγινε. Και ειδικότερα ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι στον όμιλο του «θανάτου», οι ήττες, εκτός προγράμματος ήταν και είναι «απαγορευτικές».

Δεν μπορεί, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» να «κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα». Στην Μόσχα, πάλεψαν για την νίκη, αλλά έχασαν για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί ενώ έπαιξαν δυνατή άμυνα, όπως είχαν σχεδιάσει, οι διαιτητές καταλόγισαν ως φάουλ, κάθε επαφή ή ακόμα και το...άγριο βλέμμα. Η διαιτησία έπαιξε έδρα στο «Megasportsarena». , Λές και ήταν συννενοημένοι ο Δημήτρης Ιτούδης ο Μάνος Παπαδόπουλος που μίλησαν αυτή την εβδομάδα, για την άμυνα του Ολυμπιακού και την αντιμετώπιση της διαιτησίας...

Υπερβολική η δήλωση ότι «ο Ολυμπιακός είναι η νέα Λιμόζ» από τον διευθύνων σύμβουλο του Παναθηναϊκού , υπερβολική και η δήλωση «θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε άλλες τριάντα βολές» από τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ. Λεκτική τακτική και από τους δυο.Δεύτερον, γιατί ο Ολυμπιακός «πονάει» στους ψηλούς και σε δέκα ημέρες, μέχρι την έναρξη του δεύτερου γύρου (24/2), θα πρέπει να αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη. «Τρύκ» με τον Πρίντεζη σε θέση σέντερ, δίνουν πρόσκαιρες λύσεις, αλλά απέναντι στα «βουνά» της ΤΣΣΚΑ και όποιας ομάδας έχει τέσσερις ποιοτικούς ψηλούς, ο Ολυμπιακός υστερεί, μετά την απώλεια του Γιάνγκ. Πάντως, τον Ολυμπιακό δεν τον «χαλάει» να χάνει από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική διάρκεια ή στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκα και να νικά στα φάιναλ φορ, όπως έχει αποδειχτεί στο πρόσφατο παρελθόν...

Για τον Παναθηναϊκό, το μέλλον είναι πιο ευοίωνο, για τρία «γιατί». Γιατί, ο όμιλος του ήταν εξ’ αρχής πιο βατός και αποδεικνύεται από την βαθμολογία. Τρείς εκ των οκτώ ομάδων, Μάλαγα, Ντατουσάφακα και Τσεντεβίτα, είναι ήδη εκτός πρόκρισης, οπότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθεί στις δυο θέσεις, με συνδιεκδικητές τον Ερυθρό Αστέρα και την Εφές που οδηγούν στα πλει οφ. Γιατί, θα ενισχυθεί με τους Χέινζ και Ουίλιαμς, αλλά και τον ψηλό παίκτη που θα αποκτήσει το επόμενο δεκαήμερο. Το θέμα της προσαρμογής τους, όμως και της «χημείας» που θα έχει η ομάδα, είναι το ζητούμενο για να αποδειχτεί η ενίσχυση. Πάντως, αποκλείεται να παίξει χειρότερα. Περισσότερες λύσεις στα χέρια του Τζόρτζεβιτς, δική του αρμοδιότητα το «ταίριασμα» και με τον Νίκο Παππά στα... «πίτς».

Για τον οποίο Παππά, έχει γίνει επένδυση με την ανανέωση του συμολαίου του, πριν απ’ έναν χρόνο. Δεν ξέρω τι συνέβη στην συνεργασία Τζόρτζεβιτς-Παππά. Η επίσημη δικαιλογία των περιττών κιλών είναι αληθοφανής. Η βαθύτερη αιτία; Ο Παππάς έχει σταθεί πολύ άτυχος με συνεχείς τραυματισμούς. Έχει τεράστιο κίνητρο να παίξει. Γνωρίζω, όμως, ότι μιλάει και πολύ, ίσως και περισσότερο απ΄όσο έχει παίξει μπάσκετ. Και στην Εθνική το έκανε. Πιστεύω, όμως, ότι είναι θέμα προπονητή να τον πειθαρχήσει εντός της ομάδας και όχι να τον τιμωρήσει με αποβολή απ΄αυτή.

Υ.Γ. Όποιος πίστευε ότι ο Ραντούλιτσα δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό, είναι άσχετος με το μπάσκετ. Ξέρει πολύ μπάσκετ, παίζει με το σώμα του, μπορεί να είναι αργός και η άμυνα να μην είναι το «φόρτε» του, αλλά η επιλογή του θα δικαιώσει τον Τζόρτζεβιτς. Το ερώτημα είναι γιατί ο Σέρβος σέντερ σε προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν ο Ραντούλιτσα που «κάρφωσε» 5-6 φορές, στο καλάθι της Εφές, λες και διαλέγει παιχνίδια ή χρειάζεται ο Παναθηναϊκός να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, για να βγάλει αντίδραση επιβίωσης.